Sutra počinje polaganje završnog ispita u avgustovskom roku

NIŠ

Osnovci koji u junu iz nekog razloga nisu mogli da polažu zavšni ispit i upišu neku od srednjih škola mogu da učine to sada, u avgustovskom roku. Prema podacima kojima raspolaže Okružna upisna komisija u Nišavskom upravnom okrugu u ovom krugu malu maturu polagaće dvadesetak učenika, a ispit se organizuje u Osnovnoj školi „Radoje Domanović“ u Nišu.

   Završni ispit u avgustu počinje polaganjem maternjeg, odnosno srpskog jezika 17.avgusta. Narednog dana, 18.avgusta osamci će polagati test iz matematike, a 19.avgusta i kombinovani test. Polaganje kao i juna počinje u 9 i traje do 11 sati. Učenici sa sobom mogu da ponesu samo pribor koji im je potreban za izradu zadataka, a sve lične stvari ostavljaju ispred učionice.

    Preliminarni  rezultati završnog ispita biće objavljeni 22.avgusta od 12 do 16 sati, a  već do 20 sati znaće se i konačni rezultati postignuti na testovima. Upis učenika u srednje škole u koje su raspoređeni  je 26. i 27. avgusta.

   Pravila polaganja i način organizovanja završnog ispita u avgustu ostaje isti kao i u junu.

  U avgustu osmaci koji polažu završni ispit mogu da konkurišu samo za one škole u kojima je posle junskog upisa ostalo slobodnih mesta. Ne moraju da brinu da će ostati neupisani jer, prema podacima kojima se raspolaže, u školama na teritoriji Nišavskog upravnog okruga ima između 700 i 800 slobodnih mesta. Najviše ih je u Prehrambeno-hemijskoj školi, Školi mode i lepote, Trgovinskoj i Mašinskoj školi.

     Najtraženije škole kao što su gimnazije , Medicinska škola, Elektrotehničke škole, Ugostiteljska škola ili pak Pravno poslovna škola, popunjene su već u prvom upisnom roku, a za upis u neke od njih tražio se i poen do dva više u odnosu na prošlu godinu kako bi se učenici našli na spisku đaka ovih škola.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare