Licitacija za potpisani dres fudbalera Aleksandra Pešića

NIŠ

Dres sa potpisom rođenog Nišlije, fudbalera Aleksandra Pešića, iz prethodne sezone kada je igrao za turski Karagumruk, nalazi se na novoj licitaciji Lokalne fondacije Niš.

 Nastupajući za ovaj turski tim Pešić je ostavio sjajan utisak i bio jedan od najboljih strelaca izuzetno jakog turskog prvenstva. Originalni dres, sa potpisom popularnog „Šilje“ stigao je za novu licitaciju LFN. Novac koji se obezbedi ovim putem, kao i kroz sve druge aktivnosti LFN, biće iskorišćen za razvoj lokalne zajednice u Nišu i podršku kreativnim idejama građana.

                             Licitacija je otvorena na fb stranici Lokalne fondacije Niš, do nedelje, 21. avgusta u 17 sati. Ponude se daju isključivo u komentarima objave na fb. Početna cena je 5.000 dinara.

                                Pešić je trenutno prvi centarfor Crvene zvezde u koju je doveden kao veliko pojačanje u borbi za plasman u Ligu šampiona. Rođen je u Nišu 1992. godine i ponikao u školi fudbala „Filip Filipović“ a zatim bio i u mlađim kategorijama Partizana. U seniorskoj karijeri prvi nastup zabeležio je u dresu niškog Radničkog. Otišao je nakon toga u Grčku, a zatim ostavio ostavio dubok trag u Šerifu iz Tiraspolja sa kojim je dva puta bio šampion Moldavije. Nastupao je sa velikim uspehom jednu sezonu u dresu Jagodine, sa kojom je stigao do finala Kupa Srbije 2014. godine. Bio je član francuskog Tuluza i italijanske Atalante, a najefikasniji je bio u sezoni 2017/2018 u svom prvom mandatu u Crvenoj zvezdi, kada je bio i najbolji strelac domaće lige. Nakon toga, otišao je u Al Itihad iz Saudijske Arabije, nastupao potom za Seul u Južnoj Koreji i izraelski Makabi iz Tel Aviva, pre nego što je 2021. stigao u turski Karagumruk. Od ovog leta opet je u Crvenoj zvezdi.

                              „Pozivamo sve Nišlije, ljubitelje fudbala i ljude koji žele da podrže lokalnu zajednicu, da licitiraju za dres Pešića i postanu donatori. Za naš Niš!“, poručuju iz Lokalne fondacije Niš.

                             LFN kroz licitacije, donacije pojedinaca, društveno odgovornih kompanija i organizacija prikuplja sredstva za podršku najboljim idejama za uređenje i ulepšanje grada. Do sada je podršku na tri javna konkursa dobilo ukupno 29 inicijativa formalnih i neformalnih grupa građana, sa teritorije svih pet gradskih opština u Nišu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare