SUTRA POČINJE LESKOVAČKI LETNJI FESTIVAL

 

LESKOVAC

 

http://novanasarec.org.rs/index.php/2015/06/18/sutra-pocinje-leskovacki-letnji-festival/

Kultrurno-zabavna manifestacija Leskovački letnji festiva, ili Leskovačko leto, kako se do nedavno zvala, počeće u suta, u petak 19. juna.

 

 

Po programu koji je uradio organizator ove manifestacije, Turistička organizacija Leskovca (TOL), nakon izložbe cveća, programa vrtića „1001 radost“, nastupa plesnog kluba „Step by step“ i defilea leskovačkih mažoretkinja, festvila će u 9 sati i 20 minuta zvanično proglasiti otvorenim predsednik Skupštine grada Dušan Cvetković Lešnjak. Nakon toga uslediće koncert hora „Viva voče“ i KUD „Lemind“.

Manifestacija, 15. po redu, će trajati 15 dana i činiće je pet festivala koje će trajati po tri dana: festival tradicije, klupskih i uličnih muzičara, teartalije, festival stvaralaštva dece i Drum dum fest. Na konferecniji za novinare pi ar TOL-a Tina Stojanović najavila je veliki broj kulturnih, zabavnih i sportskih dešavanja. Zahvaljujući saradnji sa institucijama i ustanovama u gradu, Narodnim pozorištem, Centrom za ekonomiku domaćinstva i Predškolskom ustanovom, program će biti bogat, a ni ove godine neće izostati sportska dešavanja. Očekuje se revijalni nastup aikido kluba „Bodigard“, gimnastičkog kluba „Dubočica“, i ove godine se organizuje tradcionalni turnir u uličnom basketu, za koji se učesnici mogu prijaviti i danas do 20 sati.

PROMOCIJA SRPSKOG TURIZMA

Paralelno sa Leskovačkim letom, u subotu 20. juna biće održana još jedna manifestacija. Reč je o promotivnoj kampanji Turističke organizacije Srbije, koja se odvija uz veliku podršku Vlade Srbije i Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije. Pored lokalnih partnera, u organizaciji manifestacije uključeni su JP „Skijališta Srbije“, udruženje Srbija za mlade, Udruženje banjskih mesta, HORES i JUTA. U 10 gradova širom Srbije biće promovisana turistička ponuda naše zemlje, sa ciljem da se pozovu domaći gosti da odmor provedu u svojoj zemlji.

-Leskovac će biti jedan od promotera, potrudićemo se da na najbolji način predstavimo naš grad i budemo dobri domaćini. Leskovčani će biti gosti u Beogradu, Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu, Subotici, Kraljevu i Čačku, rekla je Tina Stojanović.

Manifestaciju će u 12 sati svečano otvoriti gradonačelnik Goran Cvetanović.

DESETI KARNEVAL

Leskovački letnji festival biće zatvoren 3. jula, a odmah nakon nekoliko dana sledi internacionalni karneval Leskovac, i to jubilarni, deseti.

-Budući da se radi o desetom jubilarnom karnevalu, odlučili smo da on ove godine bude prioritetniji. To ne znači da će letnji festival biti slabiji i manje zabavan nego prethodnih godina, ali ćemo se osloniti na sopstvene snage.  Imaćemo goste sa strane, iz Paraćina, Bujanovca, Prokuplja i još nekih gradova Srbije, ali „zvučnih“ imena neće biti, mada festival zbog toga svakako neće biti slabijeg kvaliteta, kaže Miroljub Radivojević, stručni saradnik u TOL-u.

Karneval će početi 7. Jula, trajaće pet dana, i očekuje se da će na njemu učestvovati između 35 i 40 ekipa, od toga više od polovine iz inostranstva. Tačan broj učesnika još uvek se ne zna jer prijavljivanje traje do 1. jula. Doći će ekipe iz svih karnevalskih gradova Srbije, iz Makedonije i Bugarske po dve-tri ekipe, verovatno i iz Rumunije jedna ekipa, ekipe iz Slovenije i Hrvatske.

“Milsim da će ovaj karneval zaista biti jubilarni, tri godine smo bili najbolji u Srbiji i trebalo bi da i ove godine nastavimo tu tradiciju, kaže Radivojević.

Inače, za organizaciju Leskovačkog letnjeg fesivala iz gradske kase odvojeno je milion dinara. Što se karnevala tiče, ranijih godina su koštali 3 do 7 miliona dinara, a za ovu godinu računica još uvek nije napravljena.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare