Sutra na Fakultetu umetnosti koncert “Melodica Serbica”

NIŠ

Koncert pod nazivom “MELODICA SERBICA” na kome će nastupiti Aleksandar Jakovljević, violončelo i Bisera Veljković, klavir održaće se sutra, u utorak 14. novembra 2017. godine sa početkom u 20 časova u Koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti.  Koncert je u organizaciji Srpske akademije nauka i umetnosti, Ogranak SANU u Nišu i Fakulteta umetnosti u Nišu i ulaz na koncert je besplatan.

Violončelista mr Aleksandar Jakovljević , diplomirao violončelo na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Viktora Jakovčića, a magistrirao kamernu muziku u klasi prof. Uroša Pešića. Od 1989. deluje kao član Beogradskog gudačkog kvarteta sa kojim se usavršavao na majstorskom kursu Amadeus String Quartet u Londonu. Istovremeno je bio član Beogradske filharmonije i orkestra Pozorišta na Terazijama. Od 1993. radi kao profesor violončela u muzičkoj školi Stevan Mokranjac u Kraljevu. Od 1996. živi i radi u Dominikanskoj Republici i član je kvarteta Belotti i Del Orbe, kao i Nacionalnog simfonijskog orkestra u Santo Domingu. Od 2003. radi kao profesor kamerne muzike na Fakultetu umetnosti u Nišu, član je klavirskog trija Constantinus i vođa čelo-sekcije u istoimenom kamernom orkestru, gudačkog trija La KampaLamela. Od 2003 – 2008. angažovan kao mentor čelo-sekcije Internacionalnog simfonijskog orkestra mladih, centralnoevropske inicijative, nastupao u gotovo svim značajnijim koncertnim dvoranama širom Evrope. Od novembra meseca 2011. umetnički je rukovodilac i dirigent Gradskog orkestra Crvčanin u Kraljevu. Trenutno je u zvanju vanrednog profesora, na Katedri za kamernu muziku.

Pijanistkinja mr Bisera Veljković, studije klavira započinje kod prof. Jovanke Aranđelović i prof. Dragoslava Aćimovića. Diplomirala je na Fakultetu umetnosti u Prištini, u klasi prof. Dragoslava Aćimovića. Kod istog profesora je i magstrirala 2008. Za vreme studija usavršavala se na majstorskim kursevima, seminarima i predavanjima kod prof. N. Štarkmana, prof. D. Katunca, prof. A. Valdme. Posle studija nastavlja muzičku delatnost koja se ogleda u više održanih celovečernjih solističkih koncerata sirom Srbije, a sa velikim uspehom je nastupala i kao kamerni muzičar. Trenutno je stalni član trija “Perla”, sa kojima aktivno koncertira, i  kvarteta pijanistkinja “D-Art” sa kojima je imala zapažen nastup u Zadužbini Ilije M. Kolarca u Beogradu . Kao solista I kamerni muzicar, nastupala je vise puta na svim vecim muzickim festivalima :  NIMUS-u , LEDAMUS-u, IHS. Sarađivala je sa dirigentima: dr Suzanom Kostić, mr Radetom Pejčićem  i mr Zoranom Stanisavljevićem. Kao pedagog ima zapažene rezultate i mnogobrojne nagrade svojih studenata . Od 2011. godine radi kao docent na Fakultetu umetnosti u Nišu za predmet komplementarni klavir.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare