Sutra i u petak u Nišu Forum Kreativna Evropa

NIŠ

Sutra se u Nišu u galeriji „Sinagoga“  otvara Forum Kreativna Evropa.

Nensi Daksburi, istraživač u Centru za društvene studije Univerziteta Koimbra u Portugalu i vanredni profesora na tri univerziteta u Kanadi, održaće predavanje  „Kreativni turizam kao katalizator participativnih pristupa i saradnje“ .  

Kako je rekla Snežana Andrić, predsednica Mladih ambasadora, program će se nastaviti panelom o potencijalima za kulturnu diplomatiju i internacionalizaciju, okruglim stolom o participativnom upravljanju, performansom u Narodnom pozorištu i brojim događajima.

Drugi dan Foruma rezervisan je za uspešne priče iz programa Kreativna Evropa i predavanje „Uspesi i greške pri kandidaturi grada Osijeka za Evropsku prestonicu kulture“ koje će održati Marijana Bošnjak, rukovoditeljka organizacije Kinematografi Osijek.

Tokom dva dana biće organizovane prezentacije uspešnih projekata u programu Kreativna Evropa iz 2018 godine, obuke za konkurisanje na program Kreativna Evropa, konsultacije o projektnim idejama, prezentacije različitih izvora finansiranja u kulturi, umetnički programi .

 Forum u Nišu organizuje Desk Kreativa Evropa u partnerstvu sa Upravom grada Niša i Mladim ambasadorima.

Pored Niša, Forum će biti organizovan i u Beogradu i Novom Sadu.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o
Проститутки Бишкека