Sutra drugi Čegarski marš

NIŠ

Drugi po redu Čegarski marš održaće se sutra, u nedelju 27. maja 2018. godine, u organizaciji udruženja „Srbski Svetionik“.

Početak marša je na Trgu Kralja Milana gde je zakazano okupljanje učesnika u 12 sati, a sam početak marša i polazak prema Čegru planiran je u 12.30 sati.

Marš će se kretati trasom od Trga kralja Milana ulicom Vožda Karađorđa i Bulevarom Zorana Đinđića do muzeja Ćele kula gde je predviđen odmor i slušanje istorijskog časa. Zatim, marš se nastavlja Bulevarom sv. cara Konstantina, Bulevarom Medijana i dalje se ide Matejevačkim putem do puta koji se odvaje prema Čegru. Ukupna dužina marša je oko 10 kilometara u jednom pravcu.

Organizatori Drugog Čegarskog marša „mole graćani da imaju u vidu da će na toj trasi biti redukovan saobraćaj od 12.30-16.30“.

Kod spomenika na Čegru Selimir Marković, kustos i čuvar čegarskog spomenika,  održaće istorijski čas o Čegarskoj bitci. Predviđeno je polaganje venaca i u saradnji sa Komandom Kopnene Vojske ručak za učesnike Čegarskog marša.

Na skupu su dozvoljena samo samo srpska nacionalna obeležja, a zabranjeno je nošenje političkih i navijačkih obeležja, kao i konzumacija alkohola – kažu organizatori.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare