Sutra besplatni pregledi u Kliničkom centru Niš

NIŠ

Sutra će u niškom Kliničkom centru biti organizovani besplatni preventivni pregled od 08 – 16 sati.

Ovog meseca svi zainteresovani građani, moći će da obave kardiološke i oftamološke preglede, kao i laboratorijske analize- merenje nivoa šećera u krvi i analize krvi na tumor markere prostate(PSA) za muškarce, i tumor markere jajnika (CA 125) za žene.

Kardiološki pregedi će se obavljati u specijalističkim ambulanatama u novoj zgradi Kliničkog centra, u Centru za radiologiju.

Svi zainteresovani za očni pregled, isti mogu obaviti u specijalističkim ambulanatama Klinike za očne bolesti, u starom delu ove zdravstvene Ustanove.

Laboratorijske analize krvi, takođe će se obavljati u starom delu Kliničkog centra, i to: tumor markeri jajnika (CA 125) u prostorijama zgrade Nuklearne medicine, dok će se analize krvi za proveru nivoa šećera u krvi i tumor markeri prostate (PSA) raditi u laboratorijama zgrade Centra za medicinsku biohemiju.

Ovo je šesta u nizu akcija besplatnih preventivnih pregleda, koje Ministarstvo zdravlja organizuje u cilju rane dijagnostike i prevencije bolesti,a u okviru kojih je, do sada, pregledano blizu 100.000 građana. Od tog broja, njih više od 2.000 je upućeno na dalju dijagnostiku, čime je još jednom pokazano da promocija prevencije kao načina brige o sopstvenom zdravlju nema alternativ, kaži u Klinićkom centru Niša.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare