Sušilice za dečije klinike, hrana za ugrožene

NIŠ

Gradska opština Medijana organizovala je je još jednu akciju podele namirnica socijalno ugroženim porodicama sa područja opštine, a u saradnji sa donatorima i Unijom pekara u Nišu.

Pakete je dobilo 100 socijalno ugroženih porodica sa područja najveće niške opštine, dok su dve sušilice uručene dečijim klinikama Kliničkog centra u Nišu.

-Obećali smo našim sugrađanima da ćemo povremeno organizovati ovakve akcije, i to obećanje ispunjavamo. Možda ne možemo da obuhvatimo sve one kojima je pomoć neophodna, ali se trudimo da svaki put na našem spisku budu oni kojima je pomoć najpotrebnija, rekao je predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić i naglasio: -Danas uručujemo i dve praktične sušilice za peškire i grejanje prostorije, procenili smo da su one najneophodnije klinikama za decu i pozvali nadležne iz niškog Kliničkog centra da ih preuzmu, naglasio je Kocić.

Drugom po redu podelom osnovnih životnih namirnica u roku od godinu dana Opština Medijana nastavlja saradnju sa Unijom pekara iz Niša i privrednicima, uz poziv da se i druge društveno odgovorne kompanije priključe narednim akcijama i pokažu društvenu odgovornost na delu.

“Unija pekara pomaže naše sugrađane, naše komšije u tišini. Mi smo odlučili da periodično delimo sve ono što možemo, ali i da organizujemo naše poslovne partnere, renomirane kompanije da nam se pridruže, što su i prihvatili. Mnogi pekari su se odazvali našem pozivu i dali sredstva za kupovinu brašna, šećera i ostalih potrepština  Potpisali smo ugovor  o saradnji i sa Prehrambenom hemijskom školom koju želimo da podržimo, jer nam trebaju pekarske zanatlije”, rekao je Bratislav Vukadinović predsednik Unije privatnih pekara i predsednik Srkcije pekara regiona Niš.  

Bratislav Vukadinović je rekao da će nastaviti sa ovakvim akcijama i da će nastojati da se one ubuduće organizuju i u drugim gradskim opštinama

Učenici Prehrambeno hemijske škole iz Niša  danas su učestvovali u podeli paketa.

“Naši učenici sa obrazovnog profila pekar su ove nedelje izrađivali pekarske proizvode kako bi pomogli socijalno ugrožene porodice sa spiska gradske opštine Medijana. Za nas je jednako važno da su naši đaci dobri pekari ali i dobri ljudi. Mi ovim akcijama kod njih budimo humanost, učimo ih čovekoljublju i učimo ih da svoj zanat treba da usmeravaju i ka humanitarnim akcijama”, rekla je Tanja Mitić Nikolić direktorka Prehrambeno hemijske škole.

Građani su danas dobili pet kg brašna, šećer, kafu, zejtin, pola kilograma suhomesnatih proizvoda, Nipek je obezbedio dva hleba, Milk Haus – litar i po jogurta i pola kilograma sira, Jumis paket proizvoda i Benlian paletu svojih proizvoda, Prehrambeno-hemijska škola obezbedila je pecivo koje su učenici pravili specijalno za ovu priliku. Etik DOO Niš donirao je dve sušilice za potrebe sušenja veša i grejanja prostorije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare