Sunčica Denić dobila nagradu „Milica Stojadinović Srpkinja“

VRANJE

Nagrada „Milica Stojadinović Srpkinja“ za najbolju pesničku knjigu ženskog autora, pisanu na srpskom jeziku, pripala je Sunčici Denić, dekanu Pedagoškog fakulteta u Vranju. Ova književnica, nagrađena je za knjigu “Nevreme”, u izdanju kuće „Albatros Plus” iz Beograda.

„I pored nesigurnosti, nesporazuma sa drugima, pa čak i sa najbližim i dragim osobama, pesnikinja ne gubi „volju za pevanjem“, u njoj „trijumfuju ljubav i život“, nad smrću, koja je takođe prisutna. I tako „nevreme“ postaje „nadvreme“, a „volja za pevanjem kao težnja za Jednim“, i, na kraju, kao „trijumf večnosti“, navodi se u obrazloženju stručnog žirija.

„Mislim da sa svim ovim drugim poslovima koji se tiču egzistencije, kako čoveka melje vreme, pisati sada poeziju je luksuz, izazov, velika borba koja nema ishoda jer ishod je unapred znan“, izjavila je dobitnica, nakon prijema nagrade

Nagradu „Milica Stojadinović Srpkinja“ za 2016. godinu ravnopravno je ponela i Stana Dinić Skočajić, za knjigu „Teglice za bubice“, objavljenu u izdanju Književne opštine Vršac.

Nagradu dodeljuje Zavod za kulturu Vojvodine, a dobitnicama su uručene u okviru programa pesničke manifestacije „Milici u pohode“ u Novom Sadu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare