“Sudski dani” u Preševu utorkom i petkom

PREŠEVO

Od 3. januara 2021. godine u nekadašnjoj zgradi suda u centru Preševa održavaće se „sudski dani“.

Odluku Osnovnog suda u Bujanovcu o ovomo je na svom fejbuk profilu objavio doskorašnji predsednik opštine Preševo , sada predsednik Privremenog organa Šćiprim Arifi.

On je napisao da se sud u Preševo vraća “posle decenije”.

U odluci Osnovnog suda u Bujanovcu se navodi da će se od 3. januara 2021. godine u prostorijama suda u Preševu utorkom i petkom održavati sudski dani, kada će se „sprovoditi parnični i vanparnični postupci, kada to zahteva stranka u postupku, pod uslovom da obe stranke imaju prebivalište na teritoriji opštine Preševo, i ukoliko sud proceni da je isto celishodno i doprinosi ekonomičnijem i efiksanijem sprovođenju postupka“.

“Kao što je obećano, tako je i Osnovni sud se vraća u Preševo 3. januara 2021. godine”, napisao je Arifi.

“Nakon teškog izazova sa beskonačnom birokratijom, uspeli smo da vratimo Osnovni sud u Preševo posle decenija”, dodao je u svom postu na fejsbuku.

“Iskreno hvala kolegama u lokalnoj upravi u Preševu na ovom napornom radu i svima koji su doprineli ovom projektu od vitalnog značaja za građane opštine Preševo. Osnovni sud na startu ima smanjen raspored, dok ćemo u drugom delu projekta ispuniti zakonske uslove da završimo raspored pravosudnog ročišta u Preševu”, piše Arifi.

U zaglavlju odluke piše da je ona doneta 23. novembra ove godine.

U Preševu su uvedene privremene mere i raspuštena je Skupštine opštine jer nije ispoštovan zakonski uslov da se sednice održavaju u roku od trideset dana a zbog nemogućnosti dve političke grupacije da obezbede većinu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare