Sud u Loznici bivšem policajcu zabranio da prilazi novinaru Novosti Vladimiru Mitriću

BEOGRAD-LOZNICA
Osnovni sud u Loznici doneo je rešenje da se bivšem policajcu za koga se sumnja da je u restoranu „Cale“ kod Šapca pretio novinaru „Večernjih novosti“ Vladimiru Mitriću zabrani prilaženje, sastajanje i komuniciranje sa ovim novinarom, zbog krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti. Ovom merom naloženo je i da se bivši policajac svakog petka i ponedeljka javlja policiji.

Vladimir Mitrić (foto: snimak ekrana Kopernikus) Vladimir Mitrić (foto: snimak ekrana Kopernikus)
Osnovno javno tužilaštvo u Loznici predložilo je da mera zabrane prilaska traje do pravosnažnog okončanja sudskog postupka.

Mitrić je za sajt Udruženja novinara Srbije (UNS) rekao da je tužilaštvu prijavio i pretnje u komentarima na društvenoj mreži Fejsbuk.

Sporni komentari, navodi Mitrić, pojavili su se na Fejsbuku nakon objave medijskih tekstova u kom govori da ga je bivši policajac verbalno napao.

„Dobar je za Drinu. Kad nadođe“, komentar je koji je novinar „Večernjih novosti“ doživeo kao posebno uznemirujuć.

Mitrić je prošle nedelje rekao UNS-u da je po završetku izveštavanja u Dragincu, uz policijsku zaštitu, svratio u restoran „Cale“, gde mu je bivši policajac uz uvrede rekao da „zna da će ga ovaj sigurno ponovo prebiti“, misleći na policajca koji mu je naneo teške telesne povrede bejzbol palicom pre 18 godina.

Mitrić je zbog ovog fizičkog napada pod policijskom zaštitom od 12. oktobra 2005. godine.

Izvor: UNS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare