Sud odbio prvu tužbu Milenijum tima protiv osnivača i glavne i odgovorne urednice JUGpressa

LESKOVAC-BEOGRAD-VRANJE-NIŠ

Sudija Višeg suda u Beogradu Maja Peković Savić odbila je tužbu kompanije Milenijum tim protiv osnivača Regionalne informativne agencije JUGpress , NVO Centar za dmeokratiju i razvoj juga Srbije i glavne i odgovorne urednice Ljiljane Stojanović koja je podneta zbog objavljivanja izveštaja sa press konferencije Narodne stranke u Vranjskoj Banji.

Sudija je odbacila zahteve iz tužbe Mileniju tima da im se, na ime naknade štete za “povređeni poslovni ugled” plati iznos od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Odbijen je i zahtev da se tekst pod nazivom “Jeremič: Vrh režima preko Milenijum tima otima i Vranjsku Banju” , ukloni sa sajta JUGpressa.

Milenijum tim je tražio u tužbi i da se glavnoj i odgovornoj urednici Ljiljani Stojanović zabrani da objavljuje ovaj tekst,, što je sud takođe odbio.

Ovo je prva tužba Milenijum tima protiv izdavača, NVO Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije, i glavne i odgovorne urednice JUGpressa Ljiljane Stojanović koji je prvostepeni sud odbacio.

U medjuvrem je tužba, pod pritiskom novinarskih udruženja i javnosti, izmenjena pa je MIlenijum tim umesto prvobitnih 100. 000 evra po ovoj tužbi svoj zahtev za nadonadu štete smanjio na 100 evra.

Ročište po drugoj tužbi za ovaj isti tekst, koju su podneli vlasnici Milenjum tima Ivan Bošnjak i Stojan Vujko za “duševni bol” tražeći naknadu štete od dva miliona dinara , je odložene pre nekoliko dana jer je Bošnjaka, koji je bio u hodniku suda sve vreme , otišao par minuta pre početka a advokat je naveo da je imao privatne obaveze.

Mileniju tim je tužio osnivača JUGpressa NVO Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije i glavnu i odgovornu urednicu Ljiljanu Stojanović i zbog objavljivanja izveštaja sa press konferencije Narodne stranke u Leskovcu i po toj tužbi su tražili nadoknadu od 100.000 evra.

Pod pritiskom javnosti, i ovaj zahtev je umanjen na 100 evra.

Zanimljivo je da je još desetak lokalnih medija izveštavalo sa ove press konferencije ali je MIlenijum tim tužio samo JUGpress.

Sem JUGpressa, tuženi su i Danas, N1, Njuzmaks Adria, portal nova.rs. Ne davimo Beograd.

Do sada se nije pojavila informacije da li je Milenijum tim tužio i predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića koji je govorio na obe ove konferencije i izneo ono što je JUGpress, radeći samo svoj posao medija koji izveštava u interesu javnosti, doslovno citirao u izveštajima .

Presuda kojom se odbija tužba Milenijum tima je prvostepena i tužilac ima pravo žalbe Apelacionom sudu.

Ovo je i prva presuda iz ovog korpusa SLLAP tužbi.

Narednih dana će se znati da li velika privatna građevisnka kompanija MIlenijum tim nastavlja da mrcvari Regionalnu informativnu agenciju JUGpress žalbom na ovu presudu.

U svakom slučaju, osnivača JUGpressa i glavnu i odgovornu urednicu očekuju još dve njihove tužbe.

Prati
Obavesti me o
guest

6 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Djura Leskovac
Djura Leskovac
1 godina pre

Trijumf pravde u zemlji Srbiji.
Pa malo li je na ovu skupoću, i nametnutu bedu u kojoj živimo?

Bravo za sud!
Čestitke JUGpressu na prvoj pobedi! 
Kapa dole za glavnu urednicu, i njenu doslednost! ✊

Baxuze nijedan
Baxuze nijedan
1 godina pre
Odgovori  Djura Leskovac

Ovo ne sluti na dobro. Prvi čestita neiskreni, kvarni i nepošteni “fantom”.
Čestitke, Ljiljo i samo napred, ne daj se bagri.

Djura Leskovac
Djura Leskovac
1 godina pre
Odgovori  Baxuze nijedan

Pa važno je biti prvi, zar ne? ?

Uzgred, znam da znaš, ali da ti ipak potvrdim. Ovde ti je tvoj “fantom” lajkovao od prve do poslednje. ❤️

https://jugpress.com/sta-fali-leskovackim-privrednicima/

Zadnji put uredio 1 godina pre Djura Leskovac
Baxuze nijedan
Baxuze nijedan
1 godina pre
Odgovori  Djura Leskovac

Špijo, palaverke…Odakle ti ideja da je bilo koji od tih komentara moj i da su i svi ostali internet boranija poput tebe i da žive za lajk?

Maki
Maki
1 godina pre
Odgovori  Baxuze nijedan

Đurko je u stvarnom životu jadna si..ca, a na netu – div junak 🙂
Kada se neko toliko bavi trivijalnostima tipa “ko je ko na portalima”, budite sigurni da je ponosni vlasnik više F dijagnoza.

Moga q znalac
Moga q znalac
1 godina pre
Odgovori  Djura Leskovac

Jel se sećaš kad si kao neprikosnoveni i nepogrešivi znalac, ubeđivao svekoliko čitalaštvo da se i kod nas, na jugu, kaže “Nikoljdan”? 🙂
Još malo pa Slava Sveti Nikola, ne znam jel to isto 🙂