Sta fali leskovackim privrednicima

LESKOvAC

Gradonačelnika Gorana Cvetanović održao je sastanak sa privrednicima Grada Leskovca koji je u svom obraćanju rekao da za svaki grad koji se ubrzano razvij aje neophodna stalna saradnja i konstruktivni dijalog između lokalne samouprave i nosioca privrednog napretka.

„Svesni smo da je privreda motor društvenog i ekonomskog razvoja i zato godinama unazad održavamo ovakve sastanke na kojima se trudimo da razumemo sve izazove koje vi kao privredni subjekti imate, da čujemo vaše predloge, sugestije i ideje i da na taj način dodatno poboljšamo privredni ambijent u našem gradu. Lokalna samouprava nastoji da bude servis kako domaćim, tako i stranim incestitorima i da se ponaša kao vaš partner u postizanju zajedničkih ekonomskih ciljeva. Kreiranjem brže i efikasne administracije težimo da otklonimo prepreke za razvoj privrede i omogućimo bolje investicione rezultate. Izvoz kompanija iz Jablaničkog upravnog okruga u prošloj godini je iznosi 414 miliona evra, a u ovoj godini, do septembra, 358,9 miliona evra. Točak razvoja u našem gradu pokrećete upravo svi vi. Odabrali ste Leskovac za sedište svog poslovanja, zapošljavate veliki broj naših sugrađana i zato nam je vaš glas izuzetno važan, da čujemo sa kojim se izazovima suočavate u poslovanju, koji vidovi podrške su vam potrebni od strane lokalne samouprave i šta je ono što je vama najpotrebnije da bi lakše, bolje i uspešnije funkcionisali. U interesu grada i svih ljudi na teritoriji Leskovca je da uspešno poslujete, da širite proizvodnju, da povećavate tržište, da oni koji se bave uslugama ih unapređuju, da pratite savremene tokove u delatnostima u kojima se bavite i da zapošljavate veći broj ljudi. Obaveza grada je da ide u korak sa vašim potrebama i da vam bude pouzdan oslonac. Prostora za unapređenje saradnje svakako ima.“

Gradonačelnik Cvetanović je najavio za decembar još jedan ovakav sastanak, na kome će biti prisutni, kako je rekao, „drugi privredni subjekti, da čujemo i njihov glas, jer samo na taj način možemo da budemo zadovoljni i vi i mi.“

Nakon obrćanja gradonačelnika za reč se javio vlasnik firme „Guma promet“ Jovan Stojković. On je gradonačelniku i njegovim saradnicima dostavio pisani predlog koji se tiče regulacije PGR-a u broju 7.

„Radi se o prostoru bivšeg „Mašinoteksa“, čiji sam vlasnik i gde je u pitanju loše postavljena građevinska linija.“

Gradonačelnik je ovim povodom rekao da će u toku sledeće nedelje biti organizovan sastanak sa onima koji su nadležni za ovaj deo razvoja, kako bi videli šta može da se uradi.

Selena Jovanović, vlasnica seoskog turističkog domaćinstva „Sunčev breg“, predložila je da se lokalna samouprava pozabavi i više uloži u unapređenje ruralnog turizma. Gradonačelnik Cvetanović je u odgovoru izneo podatak da je za podršku ruralnom razvoju u 2022. godini izdvojeno 50 miliona dinara, dok je za sledeću godinu planirano 66,5 miliona dinara, te dodao i da je završen prilaz domaćinstvu iz pravca Tulova i postavljanje uličnog osvetljenja.

„Vi ste organizovali „Dane gljiva i lekovitog bilja“ i dobićete subvenciju u iznosu od 100.000, jer ste konkurisali za ovaj iznos. Aktivni ste, to nam je drago, puno novca ste uložili kao porodica i nastavićemo saradnju.“

U ime kompanije „Frenki komerc“ Marjan Stefanović, podsetio je da je ova firma na sličnom sastanku prošle godine iznela problem oko nelegalnog prevoza na pravcu za Donje Stopanje i Vinarce i dodao da je taj problem rešen i da gradski saobraćaj na ovoj deonici funkcioniše nesmetano.

„Ovog puta želimo da vam ukratko predstavimo naše poslovanje. Troškovi u mesecu oktobru su nam iznosili za 45 radnika 3,15 miliona dinara. Za 18.000 litara evro-dizel goriva utrošeno je dodatnih 3,77 miliona, metan 9.000 litara 1,125 miliona, dok je za rezervne delove, auto gume i maziva otišlo 1,5 miliona, što ukupno čini sumu od 9,55 miliona. Dnevni pazari su u proseku 120.000, što znači da je prihod od 3,6 miliona, mesečne karte oko dva miliona, mesečne karte od firmi i škola 1,5 miliona, što ukupno daje zbir od 7,1 milion. Gubitak je od nekih 2,5 miliona u gradskom i prigradskom saobraćaju. Naša molba je, kako ne bismo došli u situaciju da ugrozimo poslovanje, da se razmotri eventualno novo povećanje cene karata ili da Grad Leskovac nađe načina da se izvrši subvencija nerentabilnih linija do udaljenih ruralnih mesta kao što su polasci do Barja, Igrišta, Podrimca, Dušanova, Grajevca, Petrovca, itd.“

U svom odgovoru gradonačelnik je rekao da se cena karata neće povećavati, kao i da je već usvojen budžet za narednu godinu.

„Razmotrićemo ove linije ne samo zbog vaše firme, nego i zbog samih građana i putnika, kao i tu razliku, koju ćete dokumentovati. Ovo ne govorim samo vama, nego ii drugim prevoznicima.“

Slađana Zdravković, doktorand na departmanu za Istoriju i prevodilac za turski jezik, naznačila je da želi da ostane da radi i živi u Leskovcu, odnosno rodnoj Donjoj Jajini, te da se tako oduži gradu zbog podrške tokom školovanja i dodala da može da pomogne svima kojima treba prevodilac za turski jezik.

Zvezdana Dimitrijević, u ime „DCA laboratorije“, rekla je da je na prethodnom sastanku iznela molbu za uređenje puta ka ovoj firmi, što je u međuvremenu i realizovano. Ona se na tome zahvalila i naglasila da je sada znatno lakše funkcionisanje ovog preduzeća.

Prati
Obavesti me o
guest

8 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Neuspelo
Neuspelo
1 godina pre

Previse kabinetlija, premalo privrednih predstavnika. Ili ne postuju poziv ili znaju da nemaju o cemu.da pricaju sa ljudima koji su bez privrednog iskustva. Gde su kompanije okosnice broja zaposlenih, broja otpustenih, minimalaca, te visokih zarada, sa intencijom sirenja, pred zatvaranjem pogona. Za zaposlenost tj.nezaposlenost relevantno je njihovo prisustvo. Svi oni o kojima se pisalo, govorilo cele godine unazad nisu dosli. To znaci da SASTANAK NIJE OZBILJNO SPREMLJEN
NEMA KO. DRUSTVO ZA SVADBE I SAHRANE SE SLABO RAZUME U PRIVREDU. Jedan covek cenjen medju privrednicima ne radi u kabinetu. Samo neke zene i da ne kazem kakvi muskarci. Bez autoriteta. Ako, tesite se, zagrlite se pa pevajte kako ste lepi, uspesni, najbolji. Ali to nece resiti probleme.

Za ozbiljne razgovore su potrebmi ozbiljni ljudi. Ne omlatina, ne pripravnici, ne visok prosek, ne neiskusni, ne menadzeri i menadzerke, ne privatni fakulteti, forumasice, botovkinje i ostalo veselo drustvo. Drustvo sa slike grabi za sebe, radi za sebe, zida za sebe, otima za sebe a nista za gradjane.

Znamo vas sve ko zlu paru.
Znamo vas sve ko zlu paru.
1 godina pre
Odgovori  Neuspelo

Kakva farsa, kakva nakazna i odvratna pervrezna predstava u izvođenju amaterskog pozorišta, režirana od strane polupismenog režisera. Kakkvi naturščici. Svi ovi “ubavi”, uhranjeni u zlatnom dobu, uspešni, bogati, sa lepom budućnošću statiraju u kukuruzu za sve naše pare. Ovo su sve privrednici koji su interesno vezani za debeljka, kao i on za njih. Prestanite bre svi vi da kenj..e!

Evnusi
Evnusi
1 godina pre
Odgovori  Neuspelo

Bez muskih hormona. Vratite film ko je sve bio u kabinetu od musksraca.

Tolko od muškos'
Tolko od muškos'
1 godina pre
Odgovori  Evnusi

Evnusi lepo pevaju pred nahijskim upraviteljem. U falsetu, tncko. Haremdžke tvrde da je upravitelj vizuelni rođak ovim prvim.

Sasvim pogresan kriterijum za saradnike
Sasvim pogresan kriterijum za saradnike
1 godina pre
Odgovori  Neuspelo

Jedinu osoba koja je imala kompetencije i koja je krocila u kabinet, su najurili. Imala je iskustvo u privredi, godine za ozbiljnost i fakultet kojim se razume u procese, proizvodnju. Privrednik ceni, hoce da saslusa ozbiljnu osobu. Narocito ceni njeno znanje, visedecenijski rad. Ali, avaaj nije se uklopila u zensku ekipu kabineta. I umesto da najure ekipu, oni najure nju. Privrednika ne zanima ni visok prosek, ni mladost ni energija. Zato sto kolenca i mini suknje imaju svi. I sve su slatke. Ali ako su preko kolenca htele precivom do uspeha, treba da odu u Zadrugu. Umesto sto su od opstine napravile rijaliti.

Muškost slaba strana
Muškost slaba strana
1 godina pre

Nisu one napravile Zadrugu, nego iskomleksirani “mališa”. Domaćin normalnih veličina, sposoban, vredan, pametan, obazovan i VITAK, okružuje se dokazanim, uspešnim osobama. Ne leči komplekse sa starlete.

Mladima je mesto u fabrici
Mladima je mesto u fabrici
1 godina pre

Isteraj te mlade u fabrike da steknu pravo iskustvo. Najbolje syudente zaposli u privredu. Ne u kabinet. Posle 10 godina rada kod privatnika ih pozovi da budu u kabinet. Tek tada ce biti cenjeni. Najveca glupost jeste da uzmes mlade pravo s fakulteta u kabinet. Ispadaju neradnici. A u ocima privrednika i neznalice i neradnici. A ti ako si hteo da ispadnes pametan uz njih, ne mozes, nemas od koga. Praksa, samo praksa je vazna. Nece privrednik padne u nesvest kad cuje za neciji prosek. Tacnije nece ni da dodje na neozbiljan .sastanak

Činjenica, činjenica, dakle činjenica.
Činjenica, činjenica, dakle činjenica.
1 godina pre

Odakle Vam ideja da takav mentalni sklop želi bolji i uspešniji kabinet, kada je i onima sa malo mozga jasno da kabinet i ceo Grad koristi za lična zadovoljstva i bogaćenje? Bolesno je što mu okruženje, koje je sam napravio, zamenjuje ono što većina nas ima, a zove se porodica. Neki su nesposobni da je imaju, jer niko neće s njima na duže staze u četiri zida. I da im se plati, niko ga ne bi trpeo 24 sata dnevno. Činjenica. Od toga se ne može pobeći.