Subvencije za 440 poljoprivrednika u Bujanovcu

 

BUJANOVAC

U Bujanovcu su danas svećano podeljene odluke o subvencijama za  440 poljoprivrednika.

Programa  se u ovoj formi po prvi put realizuje u Bujanovcu .

Zbog nepoštovanja  pravila predviđenih programom 11 zaheva je odbijeno.

“Mislim da je krajnje  vreme da prestanemo da se snadbevamo  poljoprivrednim proizvodima iz Leskovca i drugih opština , kada već postoje mogućnosti da to činimo sami”, rekao je predsednik opštine Šaip Kamberi.

On je apelovao na poljoprivrednike da sredstva,  koja su dobili po konkursu,  namenski iskoriste.

Ukoliko se pokaže ozbiljnost ovog pilot projekta opština Bujanovac će udvostručiti sredstva za ovu namenu, obećao je Kamberi.

 

Od 2016.god.postojalo je obećanje lokalne samouprave  da se povećaju mogućnosti za poljoprivrednike bujanovačke opštine, da im se pruži direktna podrška I  da se zadovoljavajući iznos novčanih sredstava izdvoji za potrebe poljoprivrednika.

Planiranjem budžeta za ovu godinu odlučeno je da se za direktnu podršku razvoja poljoprivrede izdvoje  22 miliona dinara,  što je skoro tri puta više nego prošle godine.

Na ovogodišnjem konkursu prijavilo se 451 zainteresovan  poljoprivrednik  od kojih su pravo za subvencionisanje  stekli  440.

Celokupan iznos sredstava ovog programa  iznosi  preko 31 milion dinara I to je dovoljan dokaz  da je lokalna samouprava orjentisana prema opštem razvoju, rečeno je danas.

“Opština Bujanovac je ove godine izdvojila sva ova sredstva da bi pokrenula razvoj poljoprivrede kroz konkretne programe.  Ovo danas je jedan od pilot projekata  koji treba da pokaže ozbiljnost I opštine I poljoprivrednika . Ukoliko se ovo pokaže kao ozbiljan projekat , naše obećanje  I namera je da  naredne godine najmanje udvostručimo budžet za poljoprivredu “, rekao je Kamberi.

” Od 451 aplikacije 11 njih je odbijeno iz tehničkih razloga , al je veoma važno da je 440 odobreno,  što znači da su naši građani svesni da je razvoj opštine Bujanovac  moguć kroz poljoprivredu.  Mi ćemo nastojati da tokom naredne godine još više podržimo poljoprivredu I razvoj lokalnog biznisa za koje je sada predviđeno već 10 miliona dinara ali ćemo nastojati I da nastavimo politiku razvoja naše infrastrukture,   koja je veoma bitna za ekonomski razvoj”, dodao je Kamberi.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare