Studentkinja sa Fakulteta sporta pozitivna na korona virus

NIŠ

Kod jedne studentkinje Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, potvrđen je korona virus tako da su na fakultetu privremeno obustavljene sve nastavne aktivnosti, potvrdio je dekan ovog fakulteta profesor dr Milovan Bratić. On je dodao da stusentkinja o kojoj se radi ima blažu kliničku sliku i na kućnom je lečenju. Bratić je dodao da je se za još jednog studenta čekaju rezultati koji bi trebalo da stignu u toku dana.

                    “Fakultet je Zavodu za javno zdravlje Niš istog trenutka kada smo saznali da je studenkinja pozitivna na korana vitus dostavio spisak studenata i zaposlenih na fakultetu sa kojima je ona bila u kontaktu”, kaže dr Milovan Bratić i dodaje da je na lekarima iz Zavoda sada da osluče ko će još biti testiran.

                    Dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu kaže da je ova visokoškolska ustanova počela sa radom pre tri nedelje, a sada od razvoja situacije zavise dalje aktovnosti.

                    “ Ukoliko bude potrebno privremeno će biti odložen ispitni rok koji treba da počne 15. juna”, kazao je Bratić.

                      Inače, studenti ovog fakulteta otkako je počeo rad visokoškolskih ustanova dolaze na konsultacije i praktične vežbe, ali i polaganja ispita u aprilskom roku koji je zbog pandemije korana virusa pomeren na svim fakultetima.

                      Prema rečima profesora dr Milovana Bratića prijavljivanje studenata za upis je u toku i odvija se nesmetano. Zbog prisustva budućih brucoša na fakultetu su odložene sve ostale aktivnosti kako bi što manji broj osoba u istom trenutku boravio na fakultetu ali i kako kandidati koji se prijavljuju za upis ne bi dolazili u kontakt sa ostalim studentima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare