Studenti iz Turske bezbedno stigli u Bujanovac i Preševo

BUJANOVAC-PREŠEVO

Građani Republike Srbije iz Preševa i Bujanovca koji studiraju na univerzitetima u Republici Turskoj danas su bezbedno stigli u zemlju, saopštilo je Koordinaciono telo za opštine Bujanovac, Preševo i Medvedja.

“Za njih su opština Bujanovac i Nacionalni savet albanske nacionalne manjine organizovali prevoz do Bujanovca. Koordinaciono telo i opština Bujanovac obezbedili su hranu, vodu, maske, rukavice i sredstva za dezinfekciju za svakog studenta kako bi im bila osigurana najveća moguća bezbednost tokom puta. Naši sugrađani ostaće u samoizolaciji 28 dana uz poštovanje svih higijenskih i zdravstvenih mera propisanih u Republici Srbiji.

Koordinaciono telo izražava veliku zahvalnost Konzulatu u Turskoj, Ministarstvu spoljnih poslova, Ministarstvu unutrašnjih poslova, Ministarstvu zdravlja, Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Kancelariji za Ijudska i manjinska prava i svim drugim državnim organima za veliku pomoć u povratku studenata u Republiku Srbiju”, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare