Studenti iz Leskovca na masteru u Nemačkoj

LESKOVAC

Dvojica studenata Tehnološkog fakulteta iz Leskovca  Dušan Stamenković i Milan Stojanović nastaviće svoje  master studije  u Nemačkoj, na Univerzitetu u Trieru gde putuju 24 . septembra, rečeno je danas na press konferenciji na ovom fakultetu.

 

Njih dvojica su sa  prosekom iznad devet završili master studije na matičnom , Tehnološkom fakultetu , na novom studijskom programu pod nazivom”Upravljanje materijalnim i energetskim tokovima”.

Tehnoloski studenti

“Za mene je ovo izazov i sticanje novog iskustva ali I mogućnost da proširim znanje I upoznam nove ljude”, kaže Dušan Stamneković.

“Dobićemo mogućnost da znanje, stečeno na nemačkom univerzitetu, primenimo po povratku u Srbiju”, očekujue njegov kolega  Milan Stojanović.

Kaže I da je ovo prilika da budu u kontaktu sa  čitavim nizom novina, novim tehnologijama , načinima upravljanja otpadom, energijom, ekološkim sistemima, energetskom efikasnošću.

Tehnoloski studenti 1

Novi studijski program realizuje se u okviru Tempus projekta u kome Tehnološki fakultet učestvuje  petnaestak godina , zajedno sa partnerima iz Nemačke, Mađarske, Slovenije i Belgije , kaže dekan Tehnološkog fakulteta, profesor  doktor Ljubiša Nikolić.

Tehnoloski dekan

Stipendiranje studenata u Nemačkoj je  obezbeđeno preko Erazmus Mundus fondova Evropske Unije.

Nikolić je objasno da diplome koje steknu u Trieru dvojica leskovačkih  studenata neće  morati nostrifikuju više nigde u Evropi I d aim ona otvara mogućnost da traže posao gde god žele .

Profesor doktor Milorad Cakić objašnjava da ovaj studijski  program , u stvari, predstavlja dupli master program.

Tehnoloski Cakic

Studenti iz Leskovca će po završetku master studija, dobiti najpre diplomu Tehnološkog fakulteta a da zatim, posle nastavka školovanja u Nemačkoj , dobiti I drugu master diplomu., dodaje Cakić.

Svedoči da je ovaj studijski program  rezultat usaglašavanja nastavnih planova I programa što, kaže, u početku nije bilo nimalo lako ni jednostavno zbog različitih sistema školovanja.

 

 

. Studije se izvode na engleskom jeziku.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare