Student Ilija Kocić prvi doplivao do Časnog krsta

NIŠ

Ilija Kocić (19), student Ekonomskog fakulteta u Nišu, prvi je doplivao do Časnog krsta u plivačkom nadmetanju, koje je Gradska opština Medijana, i ove godine, organizovala na otvorenom bazenu Sportskog centra „Čair“. Ilija prvi put učestvuje na ovoj manifestaciji i najmlađi je takmičar Bogojavljenskog plivanja.                           

 „Gradska opština Medijana nastoji da sačuva sve trajne, tradicionalne i duhovne vrednosti kroz ovu manifestaciju“, izjavio je ovom prilikom, predsednik  GO  Medijana Nebojša Kocić. Uz zahvalnost svima, koji su i ovog puta neposredno pomogli da se ona realizuje, predsednik Kocić je dodao, da su „svi učesnici plivanja za Časni krst, a posebno jedina dama, među takmičarima, Violeta Đorić, pokazali čvrstinu duha, volje, telesne snage i hrabrosti“.

                              Pobednik ovogodišnjeg Bogojavljenskog plivanja, darivan je Časnim krstom, zlatnim lančićem sa krstom, lovorovim  vencem  i  novčanom  nagradom u iznosu od 30.000 dinara. Svi takmičari darivani su zlatnim krstićem.

                                Uz svečani stroj pripadnika Žandarmerije, ceo događaj bio je propraćen simboličnim letom golubova, koji su pušteni pre samog početka takmičenja.

                               Najveća niška opština, ovu manifestaciju organizovala je u saradnji sa Niškom eparhijom, Sportskim centrom „Čair“, Ronilačkim  klubom NAISSUB, Udruženjem golubara „Car Konstantin“ i drugim ustanovama i institucijama.

                             Veliko interesovanje plivača, da budu deo tradicionalne manifestacije, najbolja je potvrda velikog značaja koji ovaj praznik ima, a kojim se vraćamo našoj pravoslavnoj tradiciji.

                                Hrišćanski praznik Bogojavljenje, praznuje se i obeležava u spomen  krštenja Isusa Hrista na reci Jordan.

                                     Manifestacija Plivanje za Bogojavljenski krst, održana je bez prisustva publike, uz poštovanje epidemioloških mera usled kovida 19.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare