Stručni simpozijum ginekologa u Leskovcu

LESKOVAC

Na sastanku Ginekološke sekcije Srpskog lekarskog društva danas u Leskovcu  promovisan je rad vezan za NATO bombardovanje.

Potpredsednik Ginekološke sekcije Dragan Krstić rekao je novinarima da postoji povećan broj malignih oboljenja, čime se bavi i ovaj rad.

“Ja tvrdim da je uzrok tome vezan za bombardovanje, i tu pre svega mislim na otrovne supstance i stres,“ rekao je Krstić.

U organizaciji Srpskog lekarskog društva i Opšte bolnice Leskovac održana je danas u Leskovcu Ginekološka sekcija.

Radi se o stručnom simpozijumu koji se održava poslednjih šest godina.

Pored ginkologa iz Srbije u radu su učestvovale i njihove kolege iz Makedonije.

Ukupno je bilo oko 400 učesnika.

Krstić  kaže da učesnici su prezentovali dosta radova.

„Ono što je najvažnije je to što smo u prilici da razmenimo iskustva, da vidimo gde se nalazi ginekologija danas. Mi uvek imamo dve teme, od kojih je jedna akušerska, a druga ginekološka. Bavimo se jednim delom patologijom trudnoće. Sad je trenutno vrlo aktuelna eklampsija i preeklampsija u trudnoći, odnosno hiper tenzija u trudnoći, s obzirom da sve više ima starijih trudnica koje pate od toga. Što se tiče ginekologije, aktuelna tema je laporoskopija i tome slično, kao nove stvari kojima se bavimo”, rekao je Krstić.

 

Skup je otvorio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović .

„Verujem da prisustvo ovolikog broja eminentnih stručnjaka govori o reputaciji koju leskovački lekari imaju među kolegama. Leskovac je grad koji ima čime da se pohvali u mnogim granama medicine. Naša Opšta bolnica se ističe u svim oblastima medicine i dokaz za to je i visoko priznanje koje je na Forumu dostignuća Instituta direktora u Londonu, uručeno Opštoj bolnici Leskovac i direktoru Nebojši Dimitrijeviću. Takva priznanja su i podstrek da naši lekari nastave sa permanentim usavršavanjem, čemu će i ovaj simozijum, siguran sam, dati dragoceni doprinos.“

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Sasa
Sasa
6 godine pre

Džigi je najači ginekolog od Beograda do Preševa. Provereno