Štrpce: Radovi na mini hidroelektrani se zaustavljaju, proveravaju papire

ŠTRPCE

Nakon sastanka koji je danas održan u Štrpcu izmedju predstavnika opštine, predstavnika gradjana opštine Štrpce , ” Matkos grupe “, Policije Kosova za region Uroševac, Ministarstva za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja i Regulatorne kancelarije za energiju odlučeno je da se radovi na izgradnji mini-hidroelektrane na mestu Obe reke zaustave do daljnjeg dok se ne proveri sva dokumantacija i papiri koje ” Matkos grupa ” poseduje, saopšteno je danas.


Iz opštine Štrpce nakon održanog sastanka je poručeno da se ulažu svi napori kako bi se ovaj situacija trajno rešila i kako bi se izbegli svi dalji problemi a vodosnabdevanje mesta koja se vodom napajaju iz Kaludjerke i Bolovanke teklo nesmetano.
” Nas primarni cilj je da ovaj problem rešimo trajno. Opštinskom rukovodstvu i gradonačelniku Bratislavu Nikoliću su uvek na prvom mestu bili interesi gradjana ove opštine, što se pokazalo bezbroj puta. U dogovoru i zajedničkim snagama sa stanovnicima naše opštine rešavaćemo sve ono sto stoji na putu boljeg života i budućnosti naših stanovnika”, tvrde iz lokalne samouprave.
Ističu da je najbitnije da su predstavnici onih koji su uključeni u proteste sa današnjeg sastanka izašli zadovoljni.
” Danas smo uradili veliku stvar ali se nećemo zaustaviti na ovome jer ćemo u narednom periodu intezivirati sastake sa svim revlevantnim institucijama kako bi pronašli trajno rešenje, ” najavljuju.
Iz opštine su jos jednom osudili  prekomernu upotrebu sile od strane jedinica Rosu u petak i naveli da će takodje tražiti da odgovorni u ovom slučaju budu adekvatno kažnjeni

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare