Streličari SK Niš sve uspešniji na domaćim i međunarodnim takmičenjima

NIŠ

Prethodnog vikenda su održani završni turnir Centralnoevropskog Kupa u Budimpešti i Državno prvenstvo Srbije za mlađe kategorije i vetrane u Beogradu u streličarstvu. Streličari SK Niš su se vratili kući ovenčani titulama i medaljama. Reprezentativci Srbije Mihajlo Stefanović i Dejan Stojanović su čak učestvovali na oba velika takmičenja u samo dva dana.

U nedelju je održan završni turnir prvenstva Srbije za mlađe kategorije i veterane – Državno Prvenstvo. Na njemu je boje SK Niš branilo samo 5 takmičara koji su kući doneli dve titule prvaka Srbije i još dve srebrne medalje. Iako su praktično doputovali direktno sa jednog turnira na drugi, niški dvojac je bio ubedljiv,  Mihajlo Stefanović je prvak Srbije u disciplini Olimpijski Luk,  juniori, dok je Dejan Stojanović prvak Srbije u disciplini Goli Luk,  veterani. Obojicu već za 14 dana očekuje težak zadatak da ove uspehe ponove i u najjačoj, seniorskoj konkurenciji.

                                       Odlične rezultate su postigli i dvoje omladinaca SK Niš. Srebrne medalje su osvojili Marko Vulić, Olimpijski Luk juniori,  i Petra Todorović, Olimpijski Luk kadetkinje.

                                 U subotu je završen CEC,  ciklus od pet turnira na kojima učestvuju najbolji streličari iz šest zemalja,  Mađarske, Austrije, Slovačke, Slovenije, Hrvatske i Srbije. Konkurencija je zaista jaka jer su reprezentacije ovih zemalja vrlo cenjene na svetskom nivou, a među učesnicima ima i bivših evropskih i svetskih prvaka. Srbija je na završnom turniru u Budimpešti imala 12 predstavnika a osvojene su po dve zlatne i bronzane medalje. Za SK Niš je Stefanović osvojio zlatnu a Stojanović bronzanu medalju. Po završetku turnira proglašeni su zbirni rezultati Centralnoevropskog kupa za 2022. godinu, Srbija je osvojila 4 medalje. Dejan Stojanović je zauzeo drugo mesto u ukupnom poretku discipline Goli Luk seniori .

                               „Približavamo se kraju duge i naporne sezone, preostao je još samo najvažniji turnir godine, Državno Prvenstvo za seniore. Počeli smo dobro, i već dve titule Prvaka Srbije su osvojene . Pripremamo se intenzivno i uvereni smo da ćemo se iz Subotice, kroz 14 dana, vratiti sa još nekoliko titula, kako u individualnoj tako i u ekipnoj konkurenciji“, kažu u SK Niš.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare