Ekonomska cena boravka dece u „Pčelici“ ostaju nepromenjene

NIŠ

Ekonomske cene usluga u PU „Pčelica“ ostaće nepromenje, što praktično znači da se neće menjati ni cene koje plaćaju roditelji. Celodnevni boravak za mališane uzrasta do pet i po godina ostaje kao i do sada  20.140 dinara, a za decu od pet i po do šest i po godina  koja su obuhvaćena predškolskim programom ekonomska cena je 18.712 dinara na mesečnom nivou.

       “Ekonomska cena usluga JPU „Pčelica“ Niš se ne menja. Predložene celodnevne ekonomske cene za boravak dece do 5 i po godina iznosila bi na mesečnom nivou po detetu 20.140 dinara, a za celodnevni boravak dece obuhvaćene pripremnim predškolskim programom uzrasta od 5 i po do 6 i po godina iznosio bi na mesečnom niovu po detetu 18.712. dinara. To je važeća ekonomska cena. Finansijska sredstva za realizaciju predloženog akta obezbeđena su u budžetu Grada Niša za 2022. godinu“, kazala je Svetlana Mitić, direktorka JPU “Pčelica”.

      Mitić je ranije objasnila da Grad pokriva 80 odsto od ukupne cene, te na mesečnom nivou roditelji izdavajaju oko 4.000 dinara. Podsetila je tada i da roditelji koji primaju dečji dodatak plaćaju manje kao i da svako drugo, treće i četvrto dete u porodici ima pravo na besplatan vrtić. Usluge vrtića ne plaćaju ni deca koja pripadaju porodici iz socijalnih kategorija stanovništva, kao ni deca sa nekom vrstom invaliditeta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare