Stranka Zajedno najoštrije osuđuje rasističke provokacije i zastrašivanje romskih aktivista i zajednice u Leskovcu

LESKOVAC-BEOGRAD

U naselju Grdelica neposredno pored kuće u kojoj živi Nenad Kostić koji je kandidat za gradskog odbornika u Leskovcu na listi „NARODNI POKRET SRBIJE – Miroslav Aleksić – Za Leskovac ZAJEDNO – dr Nenad Zdravković“ iscrtani su nacistički simboli (kukasti krstevi) i poruka „Smrt ciganima“.

Kostić je najviše rangirani pripadnik romske zajednice na izbornim listama u Leskovcu, a ovaj napad se dogodio u noći između subote i nedelje dok se u Leskovcu održavala tribina u organizaciji koalicije „Srbija protiv nasilja“, a u mestu Grdelica u Domu kulture konvencija Srpske napredne stranke.

Slični incidenti su se već dešavali, a policija nikada nije utvrdila ko su počinioci. Kako se približavaju izbori učestalost sličnih napada se povećava a njihovo nerešavanje pokazuje koliko je nasilje rašireno u našem društvu a vlast nema nameru da rešava ove probleme. Takvo zastrašivanje i iživljavanje nad onima koji su spremni da se bore za promene u našem društvu i normalan život je upravo ono što odgovara režimu kako bi sprečio bilo kakve promene i očuvao status kvo.

Pozivamo sve građane Leskovca i cele Srbije da budu solidarni sa našim sugrađanima Romima i da ne dozvole da se našim ulicama šire poruke i simboli onih mračnih sila koje smo kao narod već jednom porazili.

17. decembar je prilika da sklonimo vlast koja ostaje nema na rasizam i nasilje na našim ulicama i nad našim sugrađanima. Pozivamo vas da glasate za listu „NARODNI POKRET SRBIJE – Miroslav Aleksić – Za Leskovac ZAJEDNO – dr Nenad Zdravković“ pod rednim brojem 4 na lokalnim izborima u Leskovcu, a na parlamentarnoj listi za koaliciju „Srbija protiv nasilja“ pod rednim brojem 7, navodi se u saopštenju stranke ZAJEDNO.(kraj) saopštenje/SM

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Djura Leskovac
Djura Leskovac
6 meseca pre

Srpski Romi su manje-više, oduvek delili svoju sudbinu sa svojim komšijama Srbima. Naročito u teškim vremenima. U Leskovcu pogotovu, a u Grdelici možda i ponajviše. Grdelički Romi i ne pamte vremena u kojima nisu bili pravoslavni. Njihova deca se od pamtiveka zovu Dušan, Božidar, Nikola, Milan, Jovan, Lazar, Predrag, Nenad…

Ubeđen sam da SNS nema apsolutno ništa sa ovim monstruoznim kriminalnim gestom. Siguran sam je ova užasna pretnja produkt bolesnog uma nekog njihovog nekontrolisanog jurišnika, kao što sam siguran i da su budale proporcionalno raspoređene. Ali to leskovački SNS, tačnije njihov lider, mora sam da nam kaže.

U ovakvim slučajevima, osuda je pitanje časti! Uvakvim slučajevima, ćutanje je nedopustivo!

Zadnji put uredio 6 meseca pre Djura Leskovac