Stranačko zapošljavanje-proces koji traje

LESKOVAC

 

Da li se novac svih poreskih obveznika koristi za stranačko zapošljavanje, tema je kojom se bavi najnoviji broj Nove Naše reči. O ovome za Novu Našu reč govore predstavnici  vlasti, opozicije i nevladinog sektora. Zaključak koji se mogao izvući sa okruglog stola, održanog na ovu temu u organizaciji Nove Naše reči,  je da nije pitanje da li ima partijskog zapošljavanja, nego kada je ono bilo najveće.

Epidemija salmonele, koja je 28. oktobra proglašena u Predškolsjkoj ustanovi, je pod kontrolom, tvrde u Zavodu za javno zdravlje Leskovac. Izvor zaraze nije utvrđen, ali salmonela nije izolovana u uzorcima hrane i brisevima uzetih u vrtićima i igraonicama. Pretpostavlja se da je put prenosa bolesti kontakt, rekla je direktorka Zavoda dr Aleksandra Nikolić, a prenosi Nova Naša reč.

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat rekao je  na Pašinoj česmi kod Leskovca, gde je održan skup „Poslovni susreti – B2B i mini sajam start ap kompanija“, da nije dobro potcenjivati važnost malih i srednjih preduzeća za koja je rekao  da su „najaktivnija i najpreduzimljivija“. O ovom skupu opširnije izveštava Nova Naša reč.

 

Do marta 2018. godine o održavanju puteva na teritoriji grada brinuće se firma „Treis PZP“ Vranje, sa kojom je grad potpisao ugovor nakon sprovedenog tendera. Šta možemo očekivati u predstojećoj zimskoj sezoni i zbog čega su dugogodišnji ugovori bolji od onih koji se potpisuju za kraći vremenski period, neka su od pitanja kojim se bavi Nova Naša reč.

 

Najnoviji broj leskovačkog nedeljnika bavi se i drugim aktuelnim temama koje su obeležile prethodnu nedelju: kako su studenti gastronomije Visoke poslovne škole strukovnih studija zablistali na Olimpijadi kulinarstva u Nemačkoj, o početku radova na asfaltiranju ulice Žikice Jovanovića Španca, aktivnostima na uređenju škola, promociji osmog albuma serijala „Vekovnici“, kao i o Anji Lazarević, mladoj Leskovčanki sa prosekom 10, kojoj je povodom 45 godina Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, uručena povelja.

 

Nova Naša reč donosi priču o samohranim roditeljima, problemima sa kojima se suočavaju u svakodnevnom životu i inicjativi za formiranje Udruženja samohranih roditelja u Leskovcu.

 

Nova Naša reč piše o okruglom stolu o projektnom finansiranju medija, na kome su učesnici mogli nešto više da nauče o pisanju ne samo medijskih projekata, nego projekata uopšte. Okrugli sto je u Medveđi organizovao Centar za razvoj demokratije i juga Srbije.

 

U feljtonu „Leskovčani beogradske dijaspore“ autor Žarko Spasić predstavlja Živka Filipovića, potpukovnika Vojske Srbije.

 

Protekla nedelja obeležena je brojnim sportskim dešavanjima, o čemu će ljubitelji sporta moći na se informišu u sportskoj rubrici Nove Naše reči.

 

Na poslednjoj strani Nova Naša reč donosi autorski tekst saradnika lista o takozvanom zlatnom dobu Leskovca.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare