Štrajkači demantuju Mitrovića: „Štrajk nema nikakvu političku pozadinu“

BUJANOVAC

Predstavnik štrajkačkog odbora „Gumoplastike“, Slavoljub Ristić odbacio je kao neosnovanu ocenu narodnog poslanika Nenada Mitrovića da je štrajk radnika ovog preduzeća „politički motivisan“.

Ristić je za naš portal rekao da odgovorno tvrdi da štrajk nema nikakvu političku pozadinu, ali da sumnja da se upravo zbog politike odugovlači sa rešavanjem problema radnika „Gumoplastike“.

Mitrović je sumnju u političku motivisanost izrazio zbog toga što velika većina radnika, pa i oni sa radnim stažom od tek nekoliko godina, zahteva socijalni program, što će, kako kaže, firmu odvesti u stečaj.

„Radnici žele socijalni program zbog mizernih plata od 7.000 do 15.000 dinara, a i zbog sve izvesnijeg stečaja koji će nas ostaviti bez ičega, pa i bez tog socijalnog programa“, kaže Ristić za JUGpress.

On je istakao da su štrajkači danas, nakon protesta na gradskom trgu, primljeni od strane nadležnih u Koordinacionom telu za jug Srbije kojima su izneli svoje zahteve.

„Dobili smo uveravanja da će sa zahtevima biti upoznat ministar privrede Goran Knežević i svi ostali nadležni organi“.

Radnici „Gumoplastike“ zahtevaju smenu direktora Srboljuba Dimitrijevića i omogućavanje socijalnog programa, a najavljuju i  dodatnu radikalizaciju štrajka blokiranjem saobraćajnica ili čak štrajk glađu ukoliko se u roku od dve nedelje ne ispune njihovi zahtevi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare