Mitrović (SNS): Štrajk u „Gumoplastici“ politički motivisan

BUJANOVAC

 

Narodni poslanik i šef bujanovačkih naprednjaka Nenad Mitrović, govoreći za JUGpress o dešavanjima u „Gumoplastici“, ističe da je dvomesečni štrajk radnika „politički motivisan“.

Mitrović je izneo svoje viđenje situacije u kojoj gotovo svi radnici žele socijalni program, pa i oni koji imaju radni staž od nekoliko godina.

„Mislim da je štrajk politički motivisan što svakako nije dobro“, rekao je on i dodao da odluka svih 68 radnika, među kojima ima i onih sa par godina radnog staža, da se opredele za socijalni program ne donosi ništa osim štete – i za radnike i za samu opštinu.

„Borimo se grčevito kako bi obezbedili makar jedno novo radno mesto u jednoj od najnerazvijenijih opština u Srbiji, a sada dolazimo u situaciju da zatvorimo 68 radnih mesta“, kaže Mitrović i poziva radnike da se vrate u fabričke hale, dodajući da „ako je neophodno-promeniće se i direktor“.

On je rekao i da ga ne čudi podrška koju su štrajkači dobili od predsednika opštine Šaipa Kamberija i njegovog zamenika Stojanče Arsića.

„Njih dvojica teže da se zatvore sva radna mesta u realnom sektoru, tako da nisam ni očekivao drugačiju reakciju“, kako je rekao, najlakše je dati podršku radnicima da se opredele za socijalni program, ali se postavlja pitanje šta posle”, tvrdi Mitrović koji je u Bujanovcu opozicioni odbornik.

Po njegovim rečima, stečaj „Gumoplastike“, koji bi usledio kada bi svi radnici dobili socijalni program, nikako nije u interesu lokalne samouprave, pored ostalog, i zbog toga što deo poreza i doprinosa za tih  68 radnika završava u opštinskoj kasi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare