STOJANOVIĆ : KULTURO, EVE ME !

LESKOVAC

Nakon afera i događaja zbog kojih se Leskovcu smejao ceo svet, kulminaciju svega predstavlja odnos vladajuće SNS prema kulturi, rekao je danas  potpredsednik GrO DS Saša Stojanović na konferenciji za novinare.

„Najpre je posečeno drveće ispred leskovačkog muzeja da bismo dobili „betonskog monstruma“ koga mogu da vole samo Goran Cvetanović i  SNS funkcioneri koji po svoj ukus i mišljenje odlaze u stranku! DS se nada da im neće pasti na pamet da slučajno taknu glavni gradski park! U suprotnom, obećavamo lokalnoj vlasti da će ceo Leskovac izaći na ulice, da brani poslednje ostatke grada od bahatosti SNS-a i lokalne vlasti! rekao je Stojanovic.

„Zatim je prekinut koncert Vasila Hadžimanova, da bi se navodno sprečilo narušavanje javnog reda i mira. Naravno, javni red i mir nisu narušavale gole pevaljke, za „Roštiljijadu“ u centru grada, ali ga zato – ako je verovati „naprednjacima“ – narušava vrhunski džez“, rekao je Stojanović.

“Kulminaciju, međutim, čini pokušaj da se prekreči mural na Domu kulture u Grdelici, rad našeg poznatog umetnika Joškina Šiljana! Znamo da Goran Cvetanović i lokalni SNS vlastodršci ne znaju šta je kultura, i da bisere umetnosti ne treba bacati pred njih, jer je epilog unapred poznat! Ali nam nije jasno otkuda drskost Goranu Cvetanoviću  da prizna „da je to on naredio“ iako bi morao da zna da uništavanje umetničkih dela svuda u svetu predstavlja ozbiljno krivično delo? Da li je uništavanje umetnosti – vandalski čin jednak rušenju Palmire – onaj navodni „evropski put“ na koji se „naprednjaci“ pozivaju, rekao je Saša Stojanović.

-Šta znači izjava da se na tom mestu „okupljaju mladi koji slušaju čudnu muziku i koriste opojna sredstva“? Zamislite da DS traži da se svakog dana kreči zgrada opštine, samo zato što u lokalnom parlamentu svaki dan slušamo gomilu „naprednjačkih“ gluposti, uključujući beskrajne monologe Gorana Cvetanovića! Dakle: dalje ruke od kulture i umetnosti, nesposobni SNS politikanti! Vaša nekultura je odavno poznata, i svakim danom uveravate građane Leskovca da grad Leskovac zaslužuje pametniju i  kulturniju lokalnu vlast! Vlast u kojoj sigurno neće biti onih koji betoniraju parkove, prekidaju koncerte džez-muzike  i uništavaju umetnička dela, krijući se iza nebuloznih saopštenja”, rekao je Stojanović.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare