ANTIĆ: O IZBEGLIČKOJ I MIGRANTSKOJ KRIZI U STRAZBURU

STRAZBUR-VRANJE

 

Na 29.plenarnom zasedanju Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope koji se održava u Strazburu danas će prema rečima gradonačelnika Vranja Zorana Antića delegacija iz Srbije izložiti materijal Stalne konferencije gradova i opština na temu “Izbeglička i migrantska kriza i koja je uloga lokalnih i regionalnih vlasti Evrope, prenosi zvanični gradski sajt.

 

Učesnici skupa će razgovarati o borbi protiv povećanja siromaštva žena, o trendu regionalizacije u članicama Saveta Evrope, kao i manjinskim jezicima u Evropi.

Današnji dan biće u znaku i rasprave o pravima dece i pravima Roma u Evropi.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić prisustvovao je prijemu koji je sinoć organizovao  generalni sekretar Saveta Evrope Torbjorn Jagland.

Antić je preneo da su ovom prilikom  pohvaljeni napori naše zemlje ka evrointegracijama i uspostavljanju mira u regionu.,

,Vodio sam razgovore i sa delegacijom iz Bosne i Hercegovine, koju predvodi šefica Leijla Rešić. Prihvaćena je moja inicijativa da se Savetu Evrope predloži uvođenje jezika iz zemalja bivše Jugoslavije odnosno neposrednog prevođenja i izrade dokumenata na srpsko-hrvatskom jeziku, što je veoma bitno za članice sa ovih prostora”, rekao je Antić, navodi zvanični gradski sajt

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare