STOJANČIĆ: VELIKI DUG APOTEKE

VRANJE

Član Gradskog veća Branimir Stojančić rekao je danas da su  na 165.sednici ovog lokalnog zakonodavnog organa usvojeni programi rada sa finansijskim planom za narednu godinu svih javnih preduzeća i ustanova, izuzev Apoteke koja će morati da dopuni izveštaj.

On je dodao da je Apoteka opterećena velikim dugovanjima iz prethodnog perioda od skoro  167 miliona dinara , dok su njihova potraživanja 107 miliona.

Budući da Apoteka mora da primeni novi način poslovanja i raspored mreža apoteka formirana je radna grupa koja će ispitati način poslovanja, kao  i rentabilnost, i na osnovu sačinjenog izveštaja Gradsko veće će se izjasniti na prvoj narednoj sednici, objasnio je on I dodao da su jedinstveni zaključci za sva preduzeća i ustanove  da moraju strogo da se pridržavaju Odluke o budžetu za narednu godinu, poštuju mere štednje koje je donela Vlada Srbije, kao i odluku o utvrđivanju naknade za članove Upravnih i Nadzornih odbora.

Stojančić je rekao I da su preduzeća  i ustanove  u obavezi da usklade visinu dnevnice za službena putovanja u zemlji, kao što je to učinio i grad.

On je rekao I da je “zaključeno”  da se održi hitan sastanak rukovodstva grada sa načelnikom Pčinjskog upravnog okruga,a sve u cilju rešavanja problema neizmirivanja obaveza republičkih preduzeća prema Komradu i Vodovodu.

On je za danas najavio  početak  dekontaminacije pozorišta kao I da je planirana sanacija krova u biblioteci, kao i rešavanje statusa zgrade Haremluka.

Stojančić je rekao I da je na sednici Gradskog veća odobreno  deset zahteva za dodelu sredstava za vantelesnu oplodnju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare