STOJANČIĆ PITA SNS ZAŠTO NAPADAJU VLADU SRBIJE

VRANJE
Član Gradskog veća za socijalnu politiku, nacionalne manjine, etničke zajednice i nevladine organiyaciej Branimir Stojančić u otvorenom pismu javsnosti navodi da vransjki SNS u svom saopštenju napada, u stvari, Vladu Srbije

“Povodom saopštenja “Saveta za socijalnu politiku SNS Vranje“, pripala mi je nezahvala uloga da umesto da se bavim socijalnom politikom grada Vranja, za šta me je narod izabrao i plaća, edukujem članove Saveta u njihovom pokušaju da se bave socijalnom politikom i branim Vladu Republike Srbije od njihovih prozivki.
Lepo je što su se članovi Saveta oglasili, da građani Vranja vide da postoje, da čuju za koje vrednosti se zalažu, a najbolje da se građani uvere u stručnost po pitanjima koje razmatraju.
Poštovani članovi Saveta:
1. Pomenuti “Sekretarijat za socijalna pitanja pri Gradskoj upravi u Vranju“, kako ga nazivate, zove se Sekretarijat za zdravstvenu, socijalnu, dečju i boračko-invalidsku zaštitu, izbeglice i privremeno raseljena lica, da ste u startu to znali, možda u saopštenju ne biste napravili niz katastrofalnih, neprofesionalnih grešaka u vezi dečje zaštite, a možda biste i ćutali;
2. Dečiji dodatak, regulisan je “Zakonom o finansijskoj podršci porodici sa decom“, koji je usvojila Narodna skupština a ukaz o proglašenju doneo predsednik Republike, a sredstva za njegovo sprovođenje obezbeđuju se u budžetu Republike Srbije, pa tako možemo govoriti o oštećenju istog, a ne lokalnog budžeta;
3. Na osnovu člana 26. stav 1. Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, Ministar za socijalna pitanja donosi “Pravilnik o bližim uslovima i načinu ostvarivanja prava na finansijsku podršku porodici sa decom“, iz sredstava Republike, za šta je nadležna Vlada Republike Srbije, a ne gradonačelnik, i u kome se propisuje potrebna dokumentacija, da ste pročitali, znali bi koga napadate i o kojim falsifikatima isprava se radi;
4. Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Republike Srbije, Sektor za brigu o porodici i socijalnu politiku, donosi “Instrukcije opštinskim-gradskim upravama o sprovođenju zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, u kome “ usmerava se organizacija poslova i način rada opštinskih, odnosno gradskih organa uprave koji vrše poverene poslove u sprovođenju Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom“, dalke, povereni poslovi, koji se finansiraju iz Republičkog budžeta, verovatno znate šta znače “povereni poslovi“ u socijalnoj zaštiti, ko je za njih odgovoran, ko ih sprovodi i ko propisuje kaznene odredbe za zloupotrebe istih, iz Vašeg saopštenja nisam stekao utisak da ste najbolje upućeni.

Lično verujem, da ste samo deo, od ovoga ovde nabrojenog pročitali ne biste se oglasili i ne bi napadali nadležnog Ministra, Aleksandra Vulina i Vladu Republike Srbije, ne biste postavljali pitanje da li je država dužna da finansira najugroženije i najsiromašnije.
Podsetiću Vas, poštovana gospodo iz Saveta, da nema potrebe da pozivate nadležne organe da otkriju odgovorne, pozvao ih je Gradonačelnik Vranja i dostavio svu neophodnu dokumentaciju, kako bi olakšao iznalaženje odgovornih i sprečio nenamensko trošenje novca u skladu sa politikom Vlade Republike Srbije da iskoreni kriminal i korupciju.
Nadam se da sam svojim Saopštenjem bar malo doprineo da razumete deo socijalne politike Republike Srbije, zahvalite se građanima Vranja što su mi pružili svojim glasom mogućnost da Vam deo znanja prenesem”, navodi se u otvorenom pismu koje potpisuje Branimir Stojančić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare