Stočni trg dobiće reciklažno dvorište

NIŠ

Posle opštine Medijana i naselja Crvena Zvezda i romsko naselje Stočni trg će dobiti reciklažno dvorište. Nadležni kažu da će dvorište rešiti veliki problem sekundarnih sirovina kao i kabastog otpada koji se sakuplja i taloži u ovom naselju. Dvorište će biti na uglu  ulice Ivana Milutinovića u delu parcele Otvorenog tržnog centra.

                       „Novo reciklažno dvorište nalaziće na kraju ulice Ivana Milutinovića na jednom delu Otvorenog tržnog centa, odnosno OTC-a. Nadamo se da ćemo na taj način rešiti probleme koje imamo sa divljim deponijama koje se nalzi u blizini naselja na Stočnom trgu.Reciklažno dvorište biće urađeno po ugledu prvog dvorišta koje urađeno u naselju Crvena zvezda kojim smo rešili problem divljih peomija u tom delu grada“, ističe gradski većnik Miroslav Đokić.

                     Ovo dvorište trebalo bi da reši jedan od nastarijih probelema  u naselju Stočni trg.

                    „U novom reciklažnom dvorištu će svi građani, a ne samo Romi, da odlžu građevibski otpad, šut, dvo, staklo, plastiku, po principu dvorišta u naselju Crvena zvezda gde je zahvaljujući ovakvom dvorištu uklonjena deponija koja se godinama tu nalazila. Sada će JKP „Medijana“ isto takvo dvorište da uradi i na teritoriji Gradske opštine Palilula“, kaže Svetislav Jovanović, odbornik u Skupštini grada Niša.

                 Jovanović još kaže da je reciklažno dvorište u Crvenoj zvezdi rešilo 90 posto divljih deponija u tom delu Niša. Očekuje da će tako biti i na Stočnom trgu.

                  „Reciklažno drvorište u naselju Crvena zvezda je pokazalo da u dogovoru sa građanima sve može da se reši. Sada je tamo na prostoru  gde se nekada nalazio najrazličtiji otpad nalazi Reciklažno dvorište, a oko naselja je nalazi zelena površina koja predstavlja neku vrstu parka, a zasađeno je i zelenilo“, dodaje Jovanović.

                    Inače, plan Grada Niša je da svaka gradska opština dobije Reciklažno dvorište.

                  „Do sada su izgrađena dva. Pored onog u naselju Crvena zvezda Reciklažno dvorište je dobila i Gardska opština Medijana a nalazi se pored Keja na Nišavi iza JKP „Nišstan“. Ono je nešto drugačije Reciklažno dvorište budući da e nalazi u urbanoj sredini i pravo je gradsko reciklažno dvorište“, kazao je većnik Miroslav Đokić. (kraj) VP/ MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare