Sto dvanaest godina škole “Svetozar Marković”

 

LESKOVAC

U Narodnom pozorištu učenici i nastavnici osnovne škole „Svetozar Marković“ priredili su svečanu akademiju povodom  112 godina postojanja škole.

 

Direktor Jovica Marjanović kaže da je mnogo vrlo značajnih ličnosti tokom ovih godina izašlo iz škole.

„Mi smo se potrudili da idemo jednim dobrim putem, da predstavljamo jedan kvalitet koji predstavlja nastavni proces i obrazovanje i čini mi se da smo ispunili tu svoju obavezu. Mislim da smo jedna od najboljnih škola u gradu, a to potvrđuje veliki broj učenika koji su učesnici raznih takmičenja na svim nivoima, sa kojih stalno donose priznanja. Raduje i što je broj predmeta sa kojih pristižu ta priznanja sve veći i veći. Najnovije priznanje je pristiglo upravo dok je trajala svečana akademija, jer su se sa republičkog takmičenja vratile naše košarkašice, koje su osvojile treće mesto u republici,“rekao je on.

U ime gradske samouprave obratila se Mina Cvetanović, pomoćnik gradonačelnika, koja je poželela da se nastavni proces i kvalitet nastavno-obrazovnog procesa i dalje unapređuje, da se i dalje radi na različitim vannastavnim aktivnostima neophodnih za razvoj aktivnosti kod đaka.

„Za lokalnu samuopravu, osim obezbeđivanja toplih učionica, jedan od prioriteta je i da obezbedi adekvatno mesto za igru i bavljenje sportom. U tom cilju upravo u dvorištu škole „Svetozar Marković“ nedavno je izgrađen teren za male sportove, ali tu investicijama nije kraj, pa će se u narednom periodu škola dobiti i novu ogradu radi povećanja bezbednosti đaka.“

Četrdesetak učenika i 15 nastavnika dobilo je zahvalnice za dosadašnji postignuti rad.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Željko
Željko
7 godine pre

“Posle mene potop”, reče direktor “Svetozara” kao Luj XIV i ostade na vlasti i posle navršenih 65 godina!

Čudna mi čuda!?
Čudna mi čuda!?
7 godine pre

Čudan je jubilej od 112 godina?!
Čudno je što su direktor i škola zamal’ pa vršnjaci?!
Čudno je što među zvanicama nema najznačajnijeg izdanka ove škole?
Čudom se čudi nas doktor Jan: “Kakav bolesnik? Jel’ trospratan?!” 🙂