Stiže vakcina za kvrgavu kožu kod stoke

Bujanovac
Direktor veterinarske stanice u Bujanovcu Miodrag Milković rekao je danas Jugpress-u da se od ponedeljka očekuje početak vakcinacije stoke protiv bolesti koja je trenutno prisutna u Pčinjskom okrugu, bolest kvrgave kože.
Milković je dodao da su pripadnici veterinarske službe isprskali svaku štalu prema Makedoniji ali da je problem to sto insekti i dalje mogu da ulaze u njih jer na vratima i prozorima štala ljudi ne stavljaju mrežice protiv insekata.
,, ove vakcine, koje su donacija, bice pravi spas za stočare na jugu srbije,, rekao je milković koji je za subotu i nedelju najavio zaprašivanje ciklonom u ovim oblastima kao preventivni meru
On je dodao da se trenutno očekuju rezultati analize krvi stoke iz sela Jablanica kod manastira Prohor Pčinjski, za koju postoji sumnja da je zaražena.
Milković je rekao da su, zbog bolesti kvrgave kože, uništena pre dva dana četrdeset grla stoke na teritoriji Bujanovca i Preševa.
,, ova bolest nam unistava stočni fond,, objašnjava  Milković i dodaje da su do sada uništavana po sedam_osam grla stoke u nekim domaćinstvima  koja su se opredelila da žive od gajenja stoke.
Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Проститутки Бишкека
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x