Stigla 50 generacija studenata Fakulteta sporta

NIŠ

Nova akademska godina na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu počela je dodelom indeksa novoj, 50-oj generaciji studenata. Tim povodom je na fakultetu organizovana svečanost u skladu sa epidemiološkom situacijom, a brucoše je pozdravio dekan fakulteta profesor dr Milovan Bratić koji je ovom prilikom pozvao studente i da se vakcinišu kako bi zaštitili sebe, svoje kolege i najbliže i tako na najsigurniji način započeli akademsku godinu. Podeljeno je 140 indeksa brucošima koji sun a budžetu i 20 samofinansirajućim studentima.                       

“ Ovaj svečani trenutak nam je ove godine još draži i značajniji jer ste vi jubilarna, 50-ta generacija studenata koja se opredelila da svoja akademska i stručna stremljenja realizuje u okviru ove institucije. Fakultet koji ste odabrali je vrhunska obrazovna i naučnoistraživačka organizacija, respektovana ne samo u Srbiji, već i u Evropi i svetu”, kazao je dekan dr Milovan Bratić.

                        Ono na šta smo posebno ponosni je činjenica da smo uspehe postizali isključivo rukovodeći se principima integriteta, čestitosti, pravednosti i tolerancije. To želimo da istaknemo da bi ste i vi shvatili da nije bitno samo ostvariti ciljeve, već i način na koji se došlo do ostvarenja tih ciljeva. Smatramo da nam je obaveza da i vama prenesemo ove vrednosti tokom studiranja, naučimo vas moralnom i etičkom pristupu životu i nadasve stručno osposobimo za budući poziv,dodao je Bratić.

                      Studiranje na ovom Fakultetu su specifične u odnosu na studije na drugim fakultetima.

                        “Tokom studiranja suočavaćete se sa lepim i sa manje lepim momentima, ali iz svega morate da izađete jači, spretniji i spremniji za sve obaveze koje vam predstoje u profesiji kojom ćete se baviti”, poručio je brucošima dekan Bratić.

                 Obraćajući se nastavnicima dekan dr Milovan Bratić je istako da je njima velika odgovornost prema generacijama studenata i prema društvenoj zajednici u celini.

                “ Nastojimo da budemo uzoran primer u svakom pogledu, u trenutku i na svakom mestu. Izgradili smo nivo uvažavanja u komunikaciji, korektnost u odnosima, a to zahtevamo i od vas, jer ste akademski građani. Želja nam je da uvek i na svakom mestu tokom života sa ponosom ističete činjenicu da ste studirali upravo na ovom fakultetu”, kazao je Bratić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare