Stejt departmen upozorava amerikance na “oprez” na Kosovu, “posebno na sever”

PRIŠTINA

Američka ambasada u Prištini objavila je upozorenje Stejt departmenta za sve američke građane koji nameravaju da idu na Kosovo, posebno na sever , u Mitrovicu, Leposavić, Zubin Potok i Zvečan, da budu oprezni.

Stejt departmenta od američkih državljana, koji žele da idu na Kosovo, traži dodatni oprez zbog mogućih nemira  ali se pominju i teroristički napadi.

“Terorističke grupe nastavljaju da planiraju moguće napade u regionu Balkana, uključujući i Kosovo. Napadi mogu nastati sa malo ili bez ikakvog upozorenja. Ciljevi mogu biti turističke lokacije, stanice, pijace, tržni centri, hoteli, klubovi, restorani, mesta bogosluženja, parkovi, sportski i kulturni događaji, obrazovne ustanove, aerodromi i druge javne površine”, navodi Stejt department.

Dodaje se i da se “politički motivisano nasilje javlja širom Kosova”.

Ambasada SAD u Prištini navodi da je upozorenje objavljeno kako bi pomogli građanima SAD da dođu do važnih informacije o bezbednosti, da znaju da treba da izbegavaju demonstracije, da se drže mesta kojih se drže i ostali “zapadnjaci”.

Na sajtu je navedeno da tenzije među zajednicama na severu Kosova nastavljaju da podstiču nasilje, demonstracije i druge vrste nemira u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare