Stefanović u Bujanovcu

BUJANOVAC

Ministar unutrašnjih poslova  Nebojša Stefanović izjavio je danas u Bujanovcu da je za policiju važno da u multietničkim sredinama strukturu zaposlenih usaglašava i sa etničkom pripadnošću građana.

 

On je dodao da je to dobro za policiju i za građane, jer se bolje razumeju  i stvara se međusobno poverenje, ali i da je  to dvosmeran put u kome zaposleni moraju biti iskreno posvećeni želji da rade u policiji i poštuju zakone Republike Srbije.

„Posao policije je da bude uz narod i građane. Policijske službenike ne intresuje ko je koje nacionalnosti, već isključivo da li je reč o kriminalacima ili poštenim i ispravnim ljudima“, rekao je  Stefanović i dodao da je jačanje poverenja građana u policiju proces koji ne može da se uradi za jednu noć.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova je spremno da sarađuje sa lokalnom samoupravom i svim drugim institucijama da do povećanja poverenja dođe. Hoću da građani znaju da će policija postupati po njihovim prijavama i da mogu uvek da joj se obrate“, rekao je Stefanović.

bujanovac-stefanovic-2 bujanovca-stefanovic-1

Govoreći o kriminalitetu u opštini Bujanovac, Stefanović je  ukazao da je stanje bezbednosti u poslednjih godinu dana bolje, da je smanjen broj krivičnih dela i da su efikasniji rezultati u oblasti saobraćaja i javnog reda i mira, kao i da su sva četiri teška krivična dela rasvetljana.

Prema njegovim rečima, na sastanku sa rukovodiocima policije i funkcionerima lokalne samouprave bilo je reči o seriji razbojničkih provala, koje su se dogodile u jednom od naselja u opštini.

„Insistirao sam da policija zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave ode u to naselje, razgovara sa građanima i obavesti ih šta je do sada urađeno, rasvetljeno i šta će biti preduzeto u narednom periodu kako bi se izvršenje tih krivičnih dela sprečilo“,  rekao je Stefanović.

bujanovca-stefanovic-3

On je objasnio da je važno da građani vide da policija obavlja svoj posao, da radi na rasvetljavanju krivičnih dela – „Jednako nam je važno da zaštitimo svakog građanina, ove i svake druge opštine“.

Govoreći o aktuelnoj migrantskoj krizi, Stefanović je rekao da je policija u ovom okrugu pokazala visoku spremnost da migrante na miran način propuste kroz Srbiju, da se pobrine za njih , ali i da osigura da bezbednost građana ne bude narušena.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare