Stefanović položio venac i otvorio novu policijsku ispostavu

NIŠ

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas u Nišu, prilikom otvaranja nove  ispostave saobraćajne policije ”Stanica Istok” , da će policajcima ponovo biti povećane plate, pri čemu je naglasio  da oni sada imaju najveće plate u poslednjih 20 godina.

 “Povećali smo broj ljudi i nabavili smo nova vozila, nove uniforme, a zarade su povećane nekoliko puta. Nije sve idealno, uvek ima prostora da bude bolje, ali mi svake godine unapređujemo rad policije.

 “Tokom ove godine  doći će u Niš  pedeset novih policajaca, čime će se popuniti sva nedostajuća radna mesta”, najavio je nova zapošljavanja policajaca danas u Nišu.

Nova stanica nalazi se u Ulici Vojvode Mišića, u zgradi u kojoj se nalazi Niška televizija.

Stefanović je dodao da će uskoro u niškoj opštini Palilula  biti otvorena nova policijska stanica kako bi se u tom delu grada gde postoji određeni broj drskih pljački i krađa povećao broj policajaca koji rade na terenu a gradonačelnik Niša Darko Bulatović je rekao da će objekat nove policijske stanice u naselju “Đuka Dinić”, u opštini Palila biti završen za dva i po meseca.

Stefanović je rekao da će država Srbija učiniti sve kako bi uslovi za rad i materijalni položaj pripadnika svih sektora policije bili što bolji, jer je, kako je rekao, ”bezbednost građana i imovine, ali i bezbednost svih učesnika u saobraćaju na prvom mestu”.

„Ovim pokazujemo da policija o ovom velikom gradu vodi računa i da nam je jako važno da se građani Niša osećaju bezbedno“, poručio je ministar Stefanović.

Nebojša Stefanović je rekao da statistički podaci pokazuju da je stanje bezbednosti u Nišu iz godine u godinu sve bolje, ali da se on ne osvrće više samo na statistiku, već je, kako navodi, prešao na „sledeći nivo“ i sada želi da čuje šta kažu građani i kako osećaju svoju situaciju i bezbednost i šta je to što još policija može da uradi.

Prema njegovim rečima, policija u Nišu nije rasvetlila sve slučajeve paljenja automobila, ali jeste rasvetlila dosta slučajeva.

“Pre desetak, 15 godina, Niš je bio zaboravljen i zapušten. Nekada su ovde narko dileri otvarali kafiće i lokale, a niko nije smeo da izgovori njihovo ime jer su tadašnje vlasti, kako je kazao, bile više “saradljive”. Bilo je kafića i lokala u koje policajci nisu smeli da uđu. Ta vremena su prošla”, izjavio je Stefanović.

„Gradimo policiju koja je policija građana. Policiju koja dobro razume šta su potrebe naroda i policiju koja ovaj posao radi onako kako građani to od nas očekuju i žele. Ja mogu da kažem da se Niška policija dobro snašla i da je radila na rasvetljavanju nekih slučajeva koji su u prošlosti zabrinjavali građane Niša“, rekao je Stefanović .

Stefanović je rekao da se nikada neće zaboraviti žrtve koju je policija podnela tokom ratnih bombadovanja. Stoga će se i dalje država Srbija starati da deca poginulih policajaca mogu da se školuju i da se zaposle nakon završetka školovanja.  

”Nove prostorije i automobili su malo za sve ono što vi, naši policajci činite svakog dana u borbi protiv kriminala. Niš je bio i ostaće siguran grad zahvaljujući vama. U Niš turisti dolaze u sve većem broju ne samo zbog hrane i dobrog provoda – već i zbog toga što se osećaju sigurno. Zahvaljujući vama. Iako to ponekad ne izgleda, znajte da vam je svaki građanin, svaki gost ili prolaznik zahvalan za ono što radite u vašem svakodnevnom poslu. Mi kao gradska vlast učinićemo sve što je u našoj moći da vam svakodnevno obavljanje dužnosti bude lakše jer smo svesni koliko značite za naš grad”.

Ovim rečima obratio se gradonačelnik Darko Bulatović pripadnicima policijske uprave u Nišu na ceremoniji otvaranja nove ispostave saobraćajne policije.

Gradonačelnik Bulatović uručio je načelniku Policijske uprave u Nišu Slaviši Virijeviću ključeve četiri nova automobila, tri “škode” i jedno terensko vozilo koje će saobraćajni policajci koristiti za uviđaje. Ovo je donacija Grada, koja će, istakao je, biti od velikog značaja za rad policije u obavljanju svakodnevnih dužnosti, a u cilju povećanja bezbednosti svih građana.

Nakon otvaranje Stanice saobraćajne policije „Istok“ ministar je u holu Policijske uprave položio venac i odao počast nastradalim policajcima u NATO bombardovanju 1999. godine.

Podsetio je  da je u periodu bombardovanja poginulo 165 policajaca.

„Pripadnici policije u tom periodu bili su jedan od ključnih oslonaca naše zemlje po pitanju bezbednosti. Pripadnici vojske, policije i ceo naš narod borili su se da zaštite slobodu svoje zemlje i mislim da je to bilo nešto najhrabrije i najvrednije što smo mogli da uradimo“, istakao je ministar unutrašnjih poslova.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare