STEFANOVIĆ : MIGRANTI SE NE NASELJAVAJU U SRBIJI

BEOGRAD
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave saobraćajne policije zaustavili su juče dva autobusa sa ukupno 96 migranata sa falsifikovanim ispravama, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije  Nebojša Stefanović.

Kako je rekao, autobus privatnog prevoznika zaustavljen je kod naplatne stanice „Nais“ i tom prilikom utvrđeno je da se u njemu nalazi 84 migranta sa falsifikovanim ispravama.

Na kontrolnom punktu Vranje zaustavljen je autobus privatnog prevoznika koji je prevozio 61 migranta, od kojih je 12 migranata imalo falsifikovane isprave, naveo je Stefanović.

Migranti su predati službenicima Odseka za strance, a autobusi Odseku za suzbijanje privrednog kriminaliteta u Nišu i u Vranju.

Stefanović je rekao  da je policija podnela krivične prijave protiv NN izvršioca i intenzivno radi na rasvetljavanju ovih slučajeva.

„Ovo je dokaz da država nastavlja odlučnu borbu protiv krijumčarenja migranata čime pokazuje da je dobro organizovana i da se ozbiljno i odgovorno odnosi prema ovom problemu“, istakao je Stefanović.

Stefanović ke odbavio kao ” potpuno netačne ” tvrdnje o naseljavanju velikog broja migranata u Republici Srbiji i navodi da je nastavljen trend da, u roku od 48 časova, približno isti broj migranata uđe i izađe iz naše zemlje.

On je dodao da se Republika Srbija, u skladu sa zakonom i po najvišim svetskim standardima stara o bezbednosti i obezbeđivanju osnovnih ljudskih potreba, uz poštovanje njihove slobode kretanja i izražavanja namere za traženje azila.

Stefanović je rekao da se vrši identifikacija i registracija svih lica koja uđu na teritoriju Republike Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare