Stefan Milenković u Leskovcu

LESKOVAC

Prijem za jednog od najpoznatijih virtuoza na violini Stefana Milenkovića i kamerni orkestar Amorozo a povodom 20 godina ovog kamernog orkestra, održan je danas u Svečanoj sali grada a večeras će biti organizovan i koncert u sali Narodnog pozrišta.

Prijemu je prisustvovao i ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Nikola Selaković.

„Danas nas je upravo muzika i okupila. Ovaj naš susret iniciran je jednim velikim jubilejem – 20 godina postojanja i rada leskovačkog kamernog orkestra Amorozo. Dve pune decenije Amorozo obogaćuje kulturnu scenu našeg grada i privlači ljubitelje umetničke muzike priređujući nastupe za pamćenje”, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Maja Cakić, umetnički rukovodilac kamernog orkestra Amorozo, je na konferenciji za medija kazala da su se ozbiljno pripremali za obležavanje jubileja – 20 dana za 20 godina, da su se potrudili da jubilej podele sa publikom koja je najvažnija. Ona je dodala da je sala Narodnog pozorišta je bila mala da primi sve zainteresovane za svečani koncert čuvenog Stefana Milenkovića.

„Teško je govoriti posle gradonačelnika. Druženje sa njim je počelo u ovoj sali 2013. godine i on je došao da otvori festival, kada je priredio i prijem za sve goste o kojem se i danas priča. Pišemo projekte, vredno radimo, i znamo da su njegova vrata uvek otvorena za nas, podršku koju dobijamo je neprocenjiva. Moram da naznačim da projekat u okviru čije realizicije se održava i večerašnji koncert u potpunosti finansira Grad, dok drugi projekat sufinansira i Ministarstvo kulture. Hvala i prijateljima, članovima Amoroza koji su porodica,“ – i dodala da je Stefan Milenković držao koncert i povodom 15 godina postojanja i rada Amoroza, da je presrećna što se Stefan vratio u Srbiju, i to moramo da iskoristimo na najbolji način. Ona je kazala i da je grad Leskovac grad umetnosti i kulture, da umetnici žive i stvaraju u Leskovcu

Stefan Milenković je, obraćajući se predstavnicima medija, rekao:

„Hvala na lepim rečima i još lepšem prijemu. Ja gledam ono što je iza sturkture, gledam ljude a ovde vidim grupu ljudi koja je sjedinjena sa ljubavlju i prijateljstvom, i moram da naznačim da vi kao grupa odlično to radite, a 20 godina u kontinuitetu nije lako, a pogotovo sa kvalitetom i sa rezultatima.

Ovde je lepa energija koju osećam, koju osećam svaki put kada sam ovde, mi smo tu, vratili smo se ovde. Ovakva energija, ovakva porodica koja prepoznaje prave vrednosti, to je ono što mene motiviše da uvek idem napred, da ne posustajem. Očekujemo zaista divan koncert i atmosferu, kao što je bilo i prošli i preprošli put. Daćemo maksimum u najlepšem ljudskom naletu jer ste vi publika i grad koji zaslužuje, prepoznaje i razume.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare