Stav: Nedovršen trg

LESKOVAC
Znajući za sentencu: „Nikog, nikada ne savetuj“, ovim tekstom iznosim na uvid javnosti – bez zakeranja i upozorenja, samo dušebrižno, ali i dušekorisno – svoj stav, sa željom da naše, evet efendije iz redova SNS-a, pokušaju da shvate, naravno, ako mogu, da život nije samo preko polja preći, već je To mnogo jebana stvar. Nego, krenimo redom. O gradskom trgu je reč. Gradnja trga počela je novembra 2019.g., i nakon godinu i po dana završeno je 37% radova. Dosta i toj, kakvi smo. Zašto radovi toliko kasne? baš me briga! zabole me . . ., ako baš hoćete da znate. Nekima, u koje ubrajam i sebe, lakše je, zbog mentalnog zdravlja, da na Sve To gledaju kao na „vremensku nepogodu“, i čekaju da, kao pandemija, prođe. Međutim, kada taj i takav trenutak prođe, a prošao je nažalost za sva vremena, vreme nastavlja da teče i povratka više nema, onda svevremenska pouka: „Gospode podari mi smirenje da prihvatim stvari koje ne mogu da promenim, hrabrost da promenim one koje mogu, i mudrost da shvatim razliku“, dibidus gubi smisao. Bez obzira što Sve To znam, braćo i sestre slatke, jebo Sve To kad život prođe. Koj će mi moj, Sve To, kada odem na Špitalj. Naravno, renoviran!!!
Međutim, mene nešto sasvim drugo interesuje, što je i tema ovog mog pisanja. Bez imalo filozofiranja, tepanja s mrtvi, interesuje me mentalni sklop, ovih nesrećnih komentator, botova, iz redova SNS-a, na portalu JUGpressa. Koji, politički mongoloidi i nišči duhom, pišu: Ako smo ovoliko dugo čekali, za koju godinu dobićemo trg kojim ćemo se ponositi. Međutim, mogli smo, po toj nastrajnoj logici, čekati još jedno 50 godina, i kakve bi lepote taj i takav trg, moderan i funkcionalan, tek bio! Zar ne!? Mogu da zamislim, izigravajući Žil Verna, baba Vangu i vidovitu Zorku, moderan leskovački centralni trg: Kameno – granitnim kockama bio bi popločan ceo trg – ič turska kaldrma – voda bi kroz plastične cevi, a ispod kocki, tekla i izlazila na površinu u vidu fontane; struja, Aco Srbin bi pronašao struju, prenosila bi se na led svetiljke putem bakarnih žica, i osvetljavala ceo prostor, asfaltom bi trg bio oivičen, trava bi bila zelena, vazduh zagađen; marihuanu, bunike, kondome i šarene kapice sa zvončićima, članovi SNS-a dobijali bi – džabe! Kada stupe na trg. (Šta je granit, plastika, struja, led svetiljke, fontana, asfalt, kondomi – nekom drugom prilikom!) I, zamalo, grešna mi duša, da zaboravim: na trg bi se delile crvene knjižice, na kineskom, sa velikim i značajnim mislima Boga, Oca, Svedržitelja, Tvorca neba i zemlje i svega vidljivog i nevidljivog – Aco Srbine.
Katedrala Notr Dam, podignuta je u 12 veku, sada, posle 1000 god., mi Leskovčani popločavamo trg – godinama. Katedrala i popločavanje ledine. Dokle smo, za 1000 godina, blago si ga nama, dogurali.
Drugo, gospodo SNS-komentatori. Ne pozivajte se, u svojim komentarima, na lokal patriotizam. Kakav bre, lokal patriotizam!? Je l’ vi znate šta pišete? Patriotizam nije istorijska, filozofska, politička, religijska, teološka, eklisiološka vrednost jedne zajednice, u ovom slučaju grada Leskovca, već ontološka osobina, kao i zla volja i pakost svake ljudske jedinke, pogotovu vas komentatora – botova iz redova SNS-a. Patriotizam je, ej bre, privatno osećanje, a ne SNS ideologija. „Sram je jedini ljudski patriotizam”(S), koji vi gospodo, plaćeni komentatori, nemate. To je jedini patriotizam koji bogu nije mrzak, jedini patriotizam koji ne zaudara na masovne grobnice.
Vi, gospodo SNS-komentatori – zbog dece, zbog korice leba – zadovoljavate se, tokom dana, kobasicom „pseća radost”, da popijete, ako daju, pivo i da na kraju dana podrigujete i prdite. Jer vi ste, opa bato, srpske patriote, sa teško ostvarljivom nadom o uhljebljenu i bednoj sinekuri, a na zadatku da komentarišete, brutalno nepismeno, leskovačku svakodnevnicu i aktuelne političke događaje. Koristeći svoj rajetinski mentalitet i žandarsko-podnaredničku filozofiju. Đanav? Malo morgen. Ma, idi begaj! Na đanav! Ali, ako! Idu dani.
Lep dan, i svako dobro. Ma gde bili.
dr Vjačeslav Nešić

Prati
Obavesti me o
guest

9 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Djuro Palica
Djuro Palica
1 godina pre

Sto ste cudni vi Leskovcani, ama bre ne rckajte mecku, neka rade natenane (valjda se pise spojeno), kakav Njujork i Kinezi, pa tamo nisu radili botovi i prinauceni dundjeri, izvodjaci, pod izvodjaci, pod pod izvodjaci, sedite si mirni, ce prejebu nesto pa ce leti trg kao SLOBODA u Cacku i SLOBODA U SRBIJI

čaki
čaki
1 godina pre

Šta reći. Ovo i nije tako strašno. Zamislite situaciju kada nekome u inostranstvu kažete sledeće; Nama je naš predsednik obećao leteće autobuse. Kako bi nas gledali, verovatno sa žaljenjem.

Zažuljenko
Zažuljenko
1 godina pre
Odgovori  čaki

Ili – nama je predsednik obeċao da ċemo menjati svoje svinjske nogice za leteċe automobile.

Djura Leskovac
Djura Leskovac
1 godina pre

Botovska je muka pregolema!

Za sve Profesorove “čudne” izraze, pomoći će im Vikipedija. Al’ za “đanav” i za “na đanav”, ne pomaga ni Enciklopedija Britanika.

Đanav, majku da ne'am! 😀

P.S.

Najznamenitija zgrada grada Njujorka, Empajer stejt bilding je završena 1. maja 1931. Visoka 443 metra, 103 sprata, ukupne unutrašnje površine 257.000 m2. Izgrađena za svega 409 dana, pre 90 godina!

Leskovački trg (znači parter bez podzemnih lokala i garaža!) površine oko 8600 m2 se do danas gradi već 586 dana! Za to vreme, završeno je ukupno 37% planiranih radova?!

Đanav đanav… Kurafte tehnika i napredni stručnjaci!

Zadnji put uredio 1 godina pre Djura Leskovac
Светилиска
Светилиска
1 godina pre
Odgovori  Djura Leskovac

Djuro, fala bogu da si se napokon javio. Hvala ti za obavestenje o izgradnji Empajer stejt bildinga. Da se ovi antihristi u vidu botova ne trte mnogo. Medjutim, mislim da je sve dzaba krecimo!? To je zatucano pa zatucano.

  1. Kinezi su zgradu od 59 spratova 2018. sagradili za 21 dan.
  2. Pa, mi Srbi smo sagradili dve bolnice za po 4 meseci. Ej, bre! Mi!!!
  3. Autoput Nis-Skoplje, za godinu dana. Sa lopate, motike, krampovi i drvena kolica. Sa rukama obema. Bez bilo kakve mehanizacije.
  4. Necu da nabrajam dalje, nema svrhe

Ne znam gde si bio ovijeh dana, pa da pripomognes diskusiji Studenta Privatnog i mene. Pomonjali smo te celo vreme. Naravno, u pisanoj formi. Mene je interesovalo zasto jedna prefinjena komentatorka, iz proslih divnih vremena, duhovita, nacitana i obrazovana, pod nikom ШЕФТЕЛИЈА, tvoje kumce Djuro, vise se nigde ne javlja. Ja ne znam ko je ona, kao i ko si ti, a ne zna ni Student. Ne znam ni ko je Student. Sve u svemu, nisi se javio. Mora da si bio van ovog grada. Leskovac je, ipak, nas grad. On, Leskovac, sem nas nema drugih.

Djura Leskovac
Djura Leskovac
1 godina pre

Poštovani Profesore, javio sam se na toj temi, doduše sa malim zakašnjenjem i “popričao” sa Studentom. Malo smo evocirali uspomene i “ogovarali” Šefteliju. 🙂

https://jugpress.com/udruzenje-herojska-549-motorizovana-brigada-car-dusan-silni-trazi-da-se-leskovacki-trg-zove-park-heroja-sa-pastrika/#comment-17659

Student Privatnog
Student Privatnog
1 godina pre
Odgovori  Djura Leskovac

Zdravo, prijatelji. Tako je, Đura i ja smo nastavili smo razgovor sa još po jednim komentarom. Verovatno su nove vesti zatrpale temu o idiotskom predlogu za naziv trga, pa nisi mogao da ga nađeš.
Za mene je ova groteskna situacija veoma zabavna i često razmišljam puno o njoj:
Profesora znam od ranog detinjstva, iz(mog)viđenja, tj iz moje perspektive, a mnogo kasnije smo se i upoznali. Dakle i Profesor mene poznaje ali ne zna ko sam 🙂
Šefteliju takođe poznajem. Neke stvari su se kod nje promenile, ali i dalje radi u Leskovcu, na svom starom poslu, jer je imala sreće da se zaposli u struci, u vreme kada nije bila ovolika navalica stranačkih starleta. Opet je molim, da ako ovo čita, računa na moju potpunu diskreciju.
Kad je u pitanju Đura, nemam ideju ko bi on mogao da bude.Jedan kraći period sam mislio da je u pitanju žuti projekat eshumacije DS mrtvaca, pravljenje Žutog Frankenštajna i da je u pitanju čitav tim ljudi. Kažem, kratko je to trajalo, jer sam vrlo brzo shvatio da je jednako trn u oku i opoziciji i vlasti, te da demokrate nemaju ni kapaciteta ni sloge za jedan tako ozbiljan timski projekat.
Priznajem, da je stojički i gospodski otrpeo moje izlive jetkosti i uvijenog nipodaštavanja, ali sam se u međuvremenu te svoje falinke rešio.
I, evo nas i ovde, prijatelji. Old school kometatori.
Setih se i SNS Aleksandra. Bio je jedan od retkih naprednjaka sa kojim se je moglo diskutovati, iako sam imao osećaj tokom da je ipak progutao jednog malog bota, da ne može da ga svari, i da mu botić stalno smeta da sa nama komunicira skroz opušteno.
Jbg, partija je to.
Pro Patria – Pro Partia.
A i mi smo đubrad.
Oni radeći za partiju rade i za Patriju, a mi im to ne priznajemo 🙂

Pertackibot
Pertackibot
1 godina pre

Student, ljute se zbog mnogo stvari koje im normalan čovek, koji drži do sebe, nikada neće priznati. Pate što im ne priznajemo inteligenciju, pamet, sposobnost, načitanost, širinu…Pa kako da im priznamo kada se Av-u iz očiju vidi da nije čitao ništa sem obaveznih knjiga za fakultet, Šešeljeva “dela” po partijskom zadatku i u zadnje vreme Vebera. Takav sklop je mogao da ga čita jedino kao Mikijev zabavnik, a čitao ga je zbog potrebe da shvati razliku između Nemaca i Srba.
I, naravno, bolje da se knjige nije pipao, jer mu tek sada ništa nije jasno i sve više srlja ka dnu.
A ovaj “naš”… ispod časti mi je da ga komentarišem. Jedva sam i Voždu napisao nekoliko redaka.
Pozdrav svim “starim” komentatorima.

Zažuljenko
Zažuljenko
1 godina pre

Gospodine Nešiću, mislim da ste u nekom od svojih komentara pored sebe, Đure, Studenta, Stare Leskovčanke i Šeftelije nezasluženo naveli i Dečkonju. Ukratko, lik baš nije saglam. Zamera mi “prelazak” na drugi portal, vređa pod nadimkom Srža, i ubeđen je da BAŠ ON treba tamo da vodi krstaški rat protiv botova.Svako sa malo mozga zna da udubljivanje u raspravu sa botom je kao svađati se sa magrcem koji njače,
Ne savetujem vas, ali jedno od mojih gesla je – ne mešaj se sa budalama, jer te mnogi neće razlikovati od njih.