Stara  fontana u parku „Čair“ proradila u punom sjaju

NiS

Stara fontana u navećem i najstarijem niškom parku „Čair“ je rekonstruisana i zablistala je u punom sjaju na radost mladih Nišlija koji se okupljaju na ovom prostoru ali i starijih sugrađana koji u parku provode popodneva ili dolaze da se igraju sa unucima.

              Rekonstrukcija fontane započeta je krajem avgusta a u okviru programa rekonstrukcije celog parka koja je počela, najpre, zamenom svetiljki. Najvaljana je i obnova zelenila kako travnatog dela parka, tako i zasad novih stabala. Prema rečima nadležnih u gradu ovaj park je pune tri decenije čekao na rekonstrukciju, a to podrazumeva i izradu novih staza.

                    „Godinama unazad fontana u Čairu bila je smetlište, a trebalo je da bude mesto druženja i zabave naše dece. Ružne slike uništavanja imovine svih građana Niša. Počeli smo njenu rekonstrukciju kako bismo obradovali decu, mame, tate, bake i deke koji vole mini amfiteatar u Čairu“, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavljujući početak rekonstrukcije fontane u parku „Čair“.

                     Dodala je da će u ovom parku biti zamenjena i iskidana i polomljena rasveta, veći  deo Čaira biće osvetljen zbog sigurnosti građana,  a park će nakon rekonstruzkcije dobiti izgled kakav sada ima park i preko puta Gradske kuće koji je ponos Grada, ali i park kod SUD-a koji je nakon rekonstrukcije dobio sasvim novi,  lepši i zanimljiviji izgled.

                   U parku „Čair“ rekonstruisani su i javni toaleti koji su neko vreme bili potpuno ruinirani i predstavljali su pravo ruglo. Toaleti će biti otvoreni i imaće ljude koji će „obezbeđivati“ , odnosno biti na vratima kao u svim modernim gradovima kako se više ne bi krale slavine, lomio enterijer.

                  „ Ono najvažnije je da će se uvesti čuvarske službe koje bi trebalo tokom noći da brinu o imovini Grada“, odaje gradonačelnica Sotirovski.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare