Stanković uručio školski pribor i rančeve prvacima u Žbevcu i Lučanu

BUJANOVAC

Predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, Zoran Stanković podelio je besplatan školski pribor i rančeve đacima prvacima u školama „Dragomir Trajković“ u Žbevcu i „Sami Frašeri“ u Lučanu.
Koordinaciono telo je 11. godinu zaredom obezbedilo besplatan školski pribor za sve prvake u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa – njih 849, što je za 50 manje nego prošle godine, saopštio je taj državni organ.
“U dvema pomenutim školama u bujanovačkoj opštini, Stankovića je sačekalo 23 prvaka – 10 u Žbevcu i 13 u Lučanu.


Nakon podele školskog pribora i rančeva, tokom koje mališani nisu skidali osmeh sa lica. Direktor škole u Lućanu, Ćemal Bećiri upoznao je Stankovića sa problemima sa kojima se škola susreće na samom početku školske godine – nedostatak udžbenika na albanskom jeziku, dvojezičnih dnevnika, ali i dotrajalosti objekta u kojem se škola nalazi.
„Na obezbeđivanju udžbenika za decu koja uče na albanskom jeziku se intenzivno radilo u proteklom periodu i nastavićemo da radimo. Udžbenici kasne zbog kašnjenja Nacionalnog saveta Albanaca sa dostavom udžbenika koje je trebalo izraditi. Ipak, u planu je da deca dobiju 18 knjiga tokom godine. Čeka se saglasnost nadležnih organa za uvođenje udžbenika u nastavu i ostale redovne procedure, a sredstva su obezbeđena“, rekao je Stanković.
Kako je naglasio, Koordinaciono telo će se u narednom periodu posebno posvetiti otklanjanju infrastrukturnih i tehničkih nedostataka u školama.
“Govorimo o prokišnjavanju, poboljšanju energetske efikasnosti, kupovini nastavnih učila, govorimo o školama koje su prilično devastirane, gde neke stvari nisu menjane i po 40 godina. Sve to je nešto na čemu smo i inače radili i što će biti nastavljeno još boljom dinamikom”, istakao je Stanković.
Direktori i nastavnici iz škola u Žbevcu i Lučanu zahvalili su se Koordinacionom telu u svoje ime, ali posebno u ime roditelja dece, kojima je ovakva vrsta pomoći dobrodošla.


Na radost dece, školski pribor i rančevi nisu bili sve što sto su dobili.
Naime, prvacima u Žbevcu je nekadašnji selektor futsal reprezentacije Srbije, a sada vlasnik fudbalskog kluba “Mungosi” iz Beograda, Aca Kovačević, poklonio trenerke i sportske rančeve.
Trenerke su od Koordinacionog tela dobili i najmlađi osnovci u Lučanu, a Savez za školski sport Srbije im je poklonio majice”, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare