Stanković: Reagovali smo na pretnje Vacića

BUJANOVAC

Predsednik Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđu Zoran Stanković smatra da su državni organi primereno reagovali na nedavne pretnje Miše Vacića izrečene u Bujanovcu da će “nepodobne Srbe” da iseli iz ove opštine.

“Mi smo reagovali, dali smo jedno umereno saopštenje. Kao što ste u prethodnom periodu primetili, mi ne reagujemo na previše agresivnu retoričko ponašanje nekih ljudi, jer, iz prostog razloga, smatramo da nema potrebe davati toliki prostor nekim ljudima koji objektivno niti imaju politički uticaj i značaj, niti su te izjave na neki način značajne za stanovništvo koje živi na prostoru gde su te izjave date”, rekao je Stanković.

“Tužilaštvo u Vranju je pokrenulo postupak, stvar je procene i ocene nadležnog tužioca da li će krenuti sa istragom ili ne i mi u tom pravcu smo dali ono što smo mogli da damo”, dodao je on.

” U svakom slučaju, iz našeg saopštenja proizilazi da mi jasno i glasno kažemo da niko nema pravo da deli ljude na podobne i nepodobne, niko nema pravo da nekoga iseljava sa nekog prostora gde živi vekovima, niko nema prava da nekome preti bez obzira na političku, versku ili bilo koju drugu pripadnost i rekli smo da građani Preševa, Bujanovca i Medveđe mogu da budu veoma mirni i da nema nikakve šanse da se bilo ko se ponaša ili preduzima bilo koje korake suprotne zakonima ove zemlje i pravima nacionalnih manjina koje su regulisane konvencijama koje je naša država usvojila”, naveo je Stanković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare