STANKOVIĆ O ASOCIJACIJI ALBANSKIH OPŠTINA

BEOGRAD

 

Na današnjem sastanku u Preševu, deo odbornika u Skupštinama opština Preševo i Bujanovac doneo je  odluku o formiranju Asocijacije albanskih opština u Srbiji, a po izjavi Jonuza  Musliu, koju je dao novinarima nakon sednice cilj ove asocijacije je da Albancima obezbedi prava koja su predviđena za Srbe u Zajednici srpskih opština, prenelo je danas Koordinaciono telo izjavu predsednika tog organa Zorana Stankovića.

U izjavu  se dodaje da “građani Republike Srbije, Albanske nacionalnosti,  uživaju i uživaće sva prava garantovana Ustavom, zakonima i  međunarodnim konvencijama”.

” Učesnicima današnjeg skupa  je  poznata činjenica da u dosadašnjim razgovorima u Briselu, kao i u drugim međunarodnim institucijama, nije
nikada pravljena paralela između severa Kosova i Metohije i  ove  tri opštine na jugu centralne Srbije, tj. Albanci iz  Preševa, Bujanovca i Medveđe nisu bili ni u jednom  slučaju predmet tih razgovora. Zbog toga, ali imajući u  vidu i da današnjem sastanku nisu prisutvovali svi  albanski odbornici iz Skupština opština Preševo i  Bujanovac, kao i da nije bilo ni jednog odbornika iz Skupštine opštine u Medveđa, nadam se da će u narednom  periodu preovladati razum, politička odgovornost i zrelost, i da će političke partije na predstojećim lokalnim  izborima nastupiti sa planovima i predlozima kojima će se  poboljšati život i rad svih građana, a ne samo manje  grupe ljudi. Potrebno je posebno naglasiti da su pojedine  političke partije na jugu Srbije iskazale ozbiljnost i  zrelost i nisu uzele
učešće u ovom događaju.
Koordinaciono telo Vlade sprovodiće i dalje svoje  aktivnosti u skladu sa politikom Vlade Republike Srbije”, navodi se u  izjavi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare