Stanković: Neka Vučić kaže šta nameravaju sa niškim aerodromom

NIŠ

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu Miodrag Stanković reagovao je na tvrdnju predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je država dozvolila niškom Aerodromu “Konstantin Veliki” da se razvija, iako oduzima putnike beogradskom Aerodromu “Nikola Tesla”:

 

“Ne postoji niški Aerodrom “Konstantin Veliki” zbog milosti ili žrtve predsednika Srbije ili beogradskog Aerodroma“Nikola Tesla” , već zbog građana trećine Srbije ali i susednih zemalja! navodi se u pisanoj izjavi Stankovića dostavljenoj JUGpressu

“Razvoj niškog Aerodroma “Konstantin Veliki” predstavlja kontinuitet i napor svih vlasti u Nišu od 1999. godine, dakle,  nakon bombardovanja do dana danas, i ima uzlaznu putanju. Pre nekoliko godina, niški aerodrom je ušao u sastav Aerodroma Srbije, voljom vlasti SNS, i o sudbini niškog aerodroma, odlučuje se u Beogradu!

Postavlja se pitanje, šta će se desiti sa niškim Aerodromom “Konstantin Veliki”, nakon pompezne najave koncesije beogradskog Aerodroma „Nikola Tesla“. Da li će ugovor o koncesiji, kao i mnogo ugovora u Srbiji, u poslednjih šest godina, biti tajna za građane Srbije i netransparentno odlučivanje?

Niški aerodrom može sve samo ne da ugrozi veliki beogradski aedrom! Pošto je sama struktura letova sa niškog i sa beogradskog aerodroma različita, Demokratska stranka ponovo otvara pitanje, šta je sa težnjama, željama ali i potrebama ovog dela Srbije ali i balkana, sa otvaranjem kargo saobraćaja sa niškog aerodroma?!

Ako ova vlast želi da pokaže dobru volju i da dokaže da ne želi centralizaciju i aerodroma, neka se potrudi da niški aerodrom ima i kargo saobraćaj.

Sve ostalo su spinovi i dnevna politika ove autoritarne vlasti, a u funkciji izbora koji su raspisani za Beograd”, navodi Sranković u pisanom saopštenju.

1
Ostavite komentar

avatar
1 Tema komentara
0 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Najvise reakcija na komentar
Najvaznija tema
0 Autor komentara
Stanković: Neka Vučić kaže šta nameravaju sa niškim aerodromom - Tanjug INFO Skorasni komentari autora
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
trackback

[…] IZVOR, OD AUTORA: JUGPRESS JANUAR 17, 2018 […]