MUP Srbije više puta kontaktirao EULEKS i UNMIK

BEOGRAD

Ministarstvo unutrašnjih poslova je tokom utorka 16. januara 2018. godine, odmah nakon upućenog zvaničnog dokumenta Tužilaštva za organizovani kriminal, kojim se zahteva učešće naših istražnih organa u sprovođenju istrage ubistva Olivera Ivanovića, više puta kontaktiralo predstavnike Euleksa i UNMIK-a, saopšteno je danas.

“Direktor policije Vladimir Rebić razgovarao je sa predstavnicima Euleksa i insistirao na hitnom uključivanju naših državnih organa u istragu, kao i da našoj policiji odmah dostave sve raspoložive informacije o ovom teškom krivičnom delu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova očekuje da uviđaj bude izvršen na najvišem profesionalnom nivou, jer bi u suprotnom istraga bila izuzetno otežana i moglo bi da dođe do teških posledica.

Insistiramo da Euleks u najkraćem mogućem roku uključi državne organe Republike Srbije u krivičnu istragu, što bi omogućilo da počinioci ovog teškog krivičnog dela budu što pre privedeni.

Ministarstvo unutrašnjih poslova objaviće i sva dokumenta kojima je zatraženo uključivanje državnih organa Republike Srbije u istragu, kao i upućeni zahtev za svim raspoloživim informacijama sa kojima raspolažu Euleks i UNMIK”, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare