Stanari bloka kod “Pepeljuge” upozoravaju na noćne trke automobilima na leskovačkim ulicama

LESKOVAC

Stanari bloka kod “Pepeljuge” žele da svim svojim sugrađanima, a posebno nadležnoj saobraćajnoj policiji, skrenu pažnju na još jedan novi problem i opasnost u njihovom delu grada koji je sve češći i žešći. Naime od pre par meseci se vrlo često u noćnim satima u delu ulice Kralja Petra I, negde otprilike od MOL pa do Lukoil pumpe, divlja automobilima. Odnosno vozi se prebrzo pa čak ponekad i trka, pogotovu u danima vikenda kada mladi najčešće izlaze, a saobraćajne policije, slučajno ili ne, nigde nema da to kontroliše i kažnjava. Da li to (ne)rade u dogovoru sa nekima od (su)vlasnika restorana i diskoteka u gradu uključujući i onu koja je baš otovrena pre par meseci ili ne ostavljamo drugima da istraže i zaključe. Nekoliko sugrađana čiji stanovi gledaju baš na tu ulicu se javilo i ukazalo na tu sve češću opasnost.

Takođe, misle da nije potrebno nikoga podsećati na saobraćajnu nesreću od pre 15-tak dana kada je jedna mlada devojka izgubila svoj život baš zbog jednog takvog nesavesnog vozača koji se vraćao pijan iz noćnog provoda, možda čak i on prošao tom ulicom, kao ni na nekoliko saobraćajnih nesreća od pre neki dan kada se ozbiljnije povredilo nekoliko sugrađana. Prema tome stanari mole saobraćajnu policiju da pojača kontrolu saobraćaja na tom putu pogotovu noću i u danima vikenda i pre nego što još neko izgubi svoj mladi život koji nije vredan prometa u svim restoranima i diskotekama zajedno u Leskovcu a kamoli u jednom ili jednoj od njih.

Stanari ujedno podsećaju da se gradska uprava na poslednje održanom Danu otovrenih vrata sa privrednicima i investitorima pohvalila da će parkić i igralište za decu biti izgrađeni, tačnije premešteni iz sigurnog unutarblokovskog prostora gde su sada, na staru autobusku stanicu na mestu sadašnjeg parkinga kako bi ustupili mesto još jednoj višespratnici u tom bloku (Slika br. 1 u prilogu). Odnosno biće premešteni u buku i izduvne gasove koji se stvaraju pored državnog puta I reda i glavnog ulaza u Leskovac iz pravca Vlasotinca na kom se eto u poslednje vreme pored svega toga održavaju i trke bahatih i/ili pijanih vozača. U nekom drugom gradu gde se urbanistička politika vodi u korist svih građana a ne samo investitora jednim takvim premeštajem parkića i igrališta za decu bi se gradska uprava stidela a ne ponosila, pišu nam stanari ovog bloka.

Prati
Obavesti me o
guest

5 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Omladinac
Omladinac
1 godina pre

I ne samo bahati i pijani nego ponajčešće i drogirani vozači. Otiđite samo jednom u skoro otvorenu diskoteku u kojoj je bio i gradonačelnik na otvaranju pa će te i sami razumeti zašto ovo pišem.

Cvrc milojka
Cvrc milojka
1 godina pre

Da hoce da rade svoj poso napunili bi buzet samo u centru grada i to za jedan vikend .Oni to rade u centru redovno i onda se pojavi policija pojuri ih jedan krug cisto da se vidi da su izasli i opet nigde nikog .Kad bi stali kod elu centra kod robne kuce i kod mosta samo jedan dan mogli bi da se finansiraju od tih kazni ne iz budzeta.Manje vise kazne kolko bi zivota bilo spaseno a valjda zato i sluze da stite narod od bezobraznih i bahatih pijanih i nasilnih.

Predrag
Predrag
1 godina pre
Odgovori  Cvrc milojka

Ja ne znam zašto su postavljeni znaci zabranjeno parkiranje i zaustavljanje duž Vlajkove ulice na potezu od Hemijske škole do SRC Zdravlje, kad je trotoar svakodnevno zakrčen parkiranim vozilima i to najčešće dostavnim za jedan veliki market i jedno stovarište. Ne znam, možda je promenjen urbanistički plan, pa je pored divlje gradnje u ovom delu grada sada dozvoljeno i parkiranje, pored signalizacije. Da ne širim temu, MZ Veternica je jedna od najvećih mesnih zajednica, ali se uopšte ne tretira kao takva. Izvinjavam se na skretanju od teme.

Mile
Mile
1 godina pre
Odgovori  Predrag

I meni smeta onoliki broj automobila na onako širokom trotoaru. Tu bi mogla i biciklistička staya da se obeleži, da se olakša vožnja automobilima i poveća bezbednost pešaka, osoba sa invaliditetom i biciklista. Jednom sam na tom putu video ženu kako vozi invalidska kolica kolovozom jer za nju nije bilo mesta na trotoaru.
Čini mi se i da vlasnici kuća pored trotoara ostavljaju automobile parkirane na trotoaru jer im je teško da otvaraju kapije.

Lepa Brena
Lepa Brena
1 godina pre

Svaka čast za ovu objavu! I ja sam nekoliko puta videla to divljanje noću iz svoje zgrade.