Stadion naš nasušni ili šta sve plaćaju građani Leskovca za njega i kako će da se druže bake, deke i unuci

LESKOVAC

Odbornici Skupštine Grada Leskovca tokom izveštaja o Izvršenju budžeta za period od 1.1.-30.6.2023. godine poveli su raspravu i o Gradskom stadionu. Odbornik Nebojša Cakić (Za Leskovac ZAJEDNO) primetio je da je za izgradnju stadiona u Leskovcu za prvih šest meseci izdvojeno iz budžeta 33 miliona dinara, iako se tvrdi da je investitor Republika Srbija, a da pritom formalno-pravno stadion ne postoji. Cakićev kolega iz iste odborničke grupe Nenad Zdravković (Za Leskovac ZAJEDNO) rekao je da je stručna komisija Fudbalskog saveza Srbije zabranila odigravanje utakmica na leskovačkom Gradskom stadionu, pozivajući se na tekst objavljen u Sportskom žurnalu.

„Radi se o utakmici koja je trebalo da se igra 27. septembra između „Dubočice“ i „Smedereva 1924“, kao i da se napravi uvid 5. oktobra kada treba da dođe da igra ekipa „Genka“ s „Čukaričkim“.“

Njemu je odgovorio gradonačelnik Cvetanović rekavši „da je divno ako se informišete iz spotskog žurnala“ i dodao da je danas potpisana upotrebna dozvola za stadion.

„Suma od 33 miliona je planirana, a da je do sada plaćeno 3,8 miliona za električnu energiju. Rečeno je da u narednom periodu očekujemo da se završe i stave u funkciju još dva stadiona u Srbiji, pa da onda može da se formira preduzeće i da neko preuzme odgovornost. Dok se to ne dogodi, mi moramo sami. Bitno je da su iz UEFE dolazili desetak puta do sada, kontrolisali sve moguće, pa ne bi oni dali saglasnost i biil prisutni tokom održavanja utakmice.“

Cvetanović je rekao i da „svako ko je tamo otišao može da traži mane, ali ne postoji taj koji je ravnodušan kada vidi stadion sa svim tim sadržajima i elementima. Doživeli smo da od one ruševine, nebezbedne tribine imamo prostor gde mogu da se druže bake, deke, unuci, rodtielji…“

Za reč se javio i gradski većnik Aleksandar Pejčić pojasnivši da je FK „Dubočica“ tražio odlaganje utakmice zbog repariranje trave.

„Nije bilo nikakve zabrane od strane Fudbalskog saveza. Na travi se pojavila problematika, gljivice za šta nije kriv niko, nego vreme i visoka temperatura. FK „Dubočica“ je zatražila odlaganje utakmice da bi moglo da se igra na kvalitetnijem terenu. Pojedini mediji su to pogrešno preneli. Da podsetim da je stadion „Dubočice“ jedini u Srbiji rangu sa stadionima „Zvezde“ i „Patrizana“. Na njemu jedino ne mogu da se odigravaju utakmice finala Lige šampiona jer nema preko 50.000 mesta. Sve ostale utakmice međunarodnog karaktera mogu da se igraju. Stadion je obilazila komisija UEFA-e i mogu da kažem da je to najorganizovanija organizacija koju sam video. Do detalja su sve gledali. Kada smo im rekli da nemamo upotrebnu, negu imamo probni rad, rekli su da je to u redu. Tokom probnog rada vi stavljate u funkciju sve sisteme stadiona, a u ovom slučaju ih ima 22. Kako bi oni funkcionisali ako ne možemo da organizujemo utakmicu, ako nemamo pune tribine, da li radi semafor, reflektori, prskalice na terenu… Dakle. 5. oktobra ovde nam igra „Čukarički“, a „Dubočica“ će igrati 9. oktobra. Najverovatnije će i reprezentacija igrati ovde.“

Replicirao je Nebojša Cakić (Za Leskovac ZAJEDNO) primećuje da često citiraju njegove govore u Skupštini Republike Srbije i smatra da je to dobro.

„Ja sam rekao da stadion nije imao upotrebnu dozvolu u trenutku kada su se na njemu već igrale utakmice. NIsam slagao ništa. Koliko je to bitno potvrđuje da se tom temom bavio i predsednik Aleksandar Vučić u nastupu na televiziji“.

Gradonačelnik Goran Cvetanović je rekao da je ministarstvo investitor broj jedan, a Grad Leskovac broj 2.

Gradonačelniku je odgovorio Nenad Zdravković rekavši u građevinskoj dozvoli da piše da je investitor Grad Leskovac.

„Nema prvi, drugi, treći, ali kako smo krenuli i kako štampate upotrebne dozvole, verovatno će se pojaviti i treći i četvrti…“ (kraj) IS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

7 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
LE LE i kuku
LE LE i kuku
8 meseca pre

A zašto na stadion idu da rade radnici iz javnih preduzeća. Ko to naredjuje a verovatno j uzima pare za taj rad koji ljudi obavljaju.

Leskovac
Leskovac
8 meseca pre

Nek mu pomogne u placanju BAVKA.oni su imali pravo da prodaju pice brz fiskalnog racuna na prbim utakmicama.Za njih fiskalne kase me postoje .Voda 150din

Koliki dug je stari stadion preneo na novi
Koliki dug je stari stadion preneo na novi
8 meseca pre

Sa koliko je zaduzen stari stadion? Taj dug je preuzeo ko? Zar nije Brankica vecnik sprecavala naplatu tuzakanjem po kabinetu da direktor pokusava da naplati 8 miliona duga koji grad izbegava da plati izmisljajuci da su to dugovanja sportskih udruzenja a ne grada koji je vlasnik i predmetne parcele i objekta. Zar nije i taj direktor dobio nalog da podnese ostavku jer je Brankica vecnica ,,stitila interese” grada. Postoje snimci sa sastanaka, zapisnici kako su politicari unistavali preduzeca tako sto su se dugovi gomilali, kamatirali, dok su se duznicka sportska udruzenja gasila i otvarala nova pod drugim imenom bez dugovanja koja su zatim pravila novi dug u krug. Samo su menjali ime. A dugovi rasli. I nisi mogao da uvedes red jer je gradonacelnik verovao Brankici. I jos kaze da je fina. A ne razume se ona uopste u javna preduzeca. Ali odano trci da prenese i spasi svog junaka od javnog duga. Kuku naopako. Isti stadion ima dug pod jedno ime a novi stadion nema dug pod drugo ime. A isti stadion
Slicno kao kad preduzece ima 2 racuna. Prvi blokiran a drugi prolazan. To bezakonje je proslost. Ali vidimo na primeru stadiona da ipak nije. I Brankica jos nije podnela ostavku. Svi drugi jesu. Mesetarenje bez rezultata rada se isplati. Nemas odgovornost ni za sta, jos smetas strucnima a primas veliku platu.

Novinari da pitaju sa koliko je objekat zaduzen
Novinari da pitaju sa koliko je objekat zaduzen
8 meseca pre

Takvi ko Brankica iz kabineta bez mozga koji o ocuvanju gradskih preduzeca koja sluze gradjanima ne znaju nista, ali lete da se uvuku u zdnjcu da nista konkretno ne bi radila a primala previsoku platu koju trosi na garderobicu. Ne kupuje naucne casopise. Ni O od odgovornosti u svom radu nema. Samo prikuplja podatke ko statisticarka i ko sekretarica telefonira da najavi konferencije u skolu. Zamislite da se njoj neko mesa u posao? Sta se ona razume u stadion, imovinske odnose, dugovanja i potrazivanja i obaveze preduzeca prema radnicima, dobavljacima. Treba da se svi isplate, a odakle? Kad samo stadion ostao duzan 3x vise nego Dzinsi. Da pitate koliki je dug i kome sve duguje stadion Dubocica, rekli bi NISTA. Ali to nije tacno. Prevarom su na privremena sporstka udruzenja glasili racuni. Ta udruzenja su se brze zatvarala nego otvarala. I svako novo udruzenje je startovalo od NULE , kao da nema dug. A zapravo je dug realno vezan za jedan te isti objekat, jednu adresu, jedan broj u ulici. A to je STADION DUBOCICA. Cim saznate koliko desetina miliona duguje pod imenima raznih sportskih udruzenja, odmah pozovite Brankicu da vam pruzi odgovor, da strucno kaze kako ce to resiti. To ona treba da resi. Ona je sprecavala naplatu.

Brankica nikad nije rukovodila ni s 2 coveka. Ali cula zaba, pola razumela, pola naklapa, da prenese onom sto prvo otepa, pa se izvinjava. Njen koeficijent emocionalne inteligencije je toliko nizak da se zbog takvog redom zamera svima sto nesto rade za gradjane da bi jadna sebe istakla dojavama. Takvi su sveli Leskovac na kasabu. Glume da rade, setaju fascikle a realno ne zna se ko kome koliko duguje.

Kabinetsko mandalo na vrata
Kabinetsko mandalo na vrata
8 meseca pre

Geograficarka razvija gradjane. Zaduzili je i za sport i za skole. Realno, s tim fakultetom, nigde ne bi nasla posao. Sem preko sefa i partije. Koji privatnik bi od nje imao korist da bi je zaposlio? Sta ce mu.

Napredica
Napredica
8 meseca pre

Odavno je to Pampur uzeo i drugi jos kad je preso kod njih.ali svi su isti

Nagomilan dug Brankica sprecila da se plati
Nagomilan dug Brankica sprecila da se plati
8 meseca pre
Odgovori  Napredica

Pa dugove odavno i gomilaju takvi ko Brankica i njeni naslednici sprecavajuci naplatu na stetu preduzeca i gradjana. Koga je odbranila nenaplacivanjem duga, jel ona prima platu da glumi telohranitelja gradonacelniku, ko je imao korist sto Dzinsiju nije naplacen dug? Neko jeste. Ali to nisu gradjani. E to se zove korupcija, zloupotreba polozaja. Sve je vec propisano, kako rukovodstvo mora da se ponasa, dok odgovorno rukovodi javnim preduzecem. Sprecavanje da postupi po zakonu je krivicno delo i treba kazniti svakog ko polupismen zeli sa bude vecnik a nije sposoban. Nema kapacitet. Svi oni saucestvuju sa serifom u upropascavanju javnog dobra, javnih preduzeca. A umislili da su vazni dok rade neispravno stiteci duznike iz licnih razloga, interesa.