Štab za vanrednu situaciju zasedao i u Leskovcu

LESKOVAC

Danas je održana vanredna zajednička sednica Okružnog i Gradskog štaba za vanredne situacije grada Leskovca.

“Na sednici je razmatrano preduzimanje preventivnih i operativnih mera na vodotokovima prvog i drugog reda usled eventualnih velikih količina padavina.

Na sednici je, od strane Tomislava Antića, rukovodica grupe za civilnu zaštitu u Odeljenju za vanredne situacije, ocenjeno da Grad Leskovac prednjači u Jablaničkom okrugu u preduzimanju preventivnih mera kada su u pitanju vanredne situacije. Pre svega se misli na sanaciju kanala reka i sprečavanje poplava.

JVP „Srbijavode“ prati situaciju na terenu i obilazi kritične lokacije na vodotokovima prvog reda i u slučaju potrebe na kritičnim lokacijama biće angažovana adekvatna mehanizacija.

Stručno-operativnom timu za zaštitu i spasavanje od poplava naloženo je da prati stanje na terenu i obilazi kritične lokacije na vodotokovima drugog reda i o tome blagovremeno obaveštava Gradski štab za vanredne situacije.

Organizovano je dvadesetčetvoročasovno dežurstvo u sektoru civilne zaštite, sva lica koja uoče ili imaju problem mogu se javiti na broj telefona: 016/200-817”, objavljeno je na sajtu grada.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare