Sprema se smena direktora vranjskog “Komrada“

VRANJE

Mnoge u Vranju je iznenadila vest da je Gradski odbor Srpske napredne stranke smenio jednog od svog potpredsednika Momira Stojilkovića.  

Vranjski naprednjaci se tim povodom nisu zvanično oglasili.

Ovom sad već bivšem funkcioneru naprednjaka sprema se još jedna smena sa mesta direktora JKP “Komrad“  u Vranju. To je već izvesno kažu oni koji su dobro upućeni u političke prilike u gradu.

Komisija za mandatno–imunitetska i administrativna pitanja grada Vranja još prošle nedelje je odlučila da Skupštini grada, koja će zasedati, u sredu, 15. maja, predloži smenu Stojilkovića.

Koji su razlozi  “za puštanje Stojilkovića niz vodu“ teško je reći. On ima svoje viđenje.

“Smenjen sam sa mesta potpredsednika na sednici GrO, za koju sam dobio poziv nekoliko sati pre održavanja. Smatram da sam smenjen zato sto nisam dao ostavku na mesto direktora JP “Komrad“. Smena je tražena bez odluke organa stranke, već na inicijativu jednog čoveka. Iskreno očekujem i smenu sa mesta direktora “Komrada“. Radi se o volji jednog čoveka, što smatram da nije u redu, jer sam preduzeće iz dubioze od minus 9 miliona dinara doveo na plus 30 miliona. Za dve godine sam 60 miliona dinara investirao u obnovu mehanizacije i kamiona, smanjio obaveze prema dobavljačima u iznosu od 10 miliona dinara. Plate smo povećali i redovno isplaćujemo. Pritom sam po preporuci Vlade Srbije u programu poslovanja planirao solidarnu pomoć zaposlenima u visini od 41.800 dinara. Jedan deo je već isplaćen. Za uspešno poslovanje smo dobili više značajnih priznanja. Odgovorno tvrdim da se nisam ni sa kim zamerio u stranci već sam čovek pomirenja. Po meni nema objašnjenja i na tu temu sam razgovarao sa predsednikom GrO SNS Vranje“, kaže Stojilković.

Nezvanično saznajemo da su zaposleni u preduzeću potpisali peticiju protiv smene direktora Stojilkovića na čijem je čelu od 2016. godine. Radnici su zadovoljni radom svog direktora koji je dobitnik više priznanja za uspešno poslovanje.

Nezvanična je i informacija da je smenu Stojilkovića inicirao državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, koordinator SNS za Pčinjski okrug.

Sutra će gradski odbornici dati konačnu reč. Nema sumnje da će odlučiti drugačije, s obzirom da vranjski naprednjci imaju većinu u Skupštini. Biće to još jedna potvrda da ako si član stranke ne možeš da razmišljaš svojom glavom, već kako ti parija kaže, bez obizra koliko bio uspešan u svom poslu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare